Unul dintre cele două aparate, angiograful, a fost achiziționat în luna august a anului trecut și este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge, iar cel de-al doilea aparat este unul de radiologie.
„În ceea ce privește angiograful, trebuie să obținem un ultim aviz de la CNCAN. Sunt foarte puține firme care operează așa ceva, iar darea lui în folosință va presupune un mixt între un operator privat care va asigura pentru SJU activitatea de urgență și un medic implantolog din Constanța. Sper ca anul acesta angiograful să funcționeze„, a declarat pentru AGERPRES managerul general al SJU, Tudor Năstăsescu.
Conducerea SJU așteaptă, de asemenea, un ultim aviz de funcționare din partea CNCAN și pentru aparatul de radiologie achiziționat anul trecut. „Încă nu funcționează, dar suntem în faza definitivă. Mai avem un singur aviz de obținut„, a spus Năstăsescu.
Pentru punerea în funcțiune a angiografului, SJU a apelat la medici din Constanța, în condițiile în care instituția se confruntă cu problema deficitului de specialiști.
Angiograful a costat circa 4 milioane de lei, suma fiind alocată de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean (CJ). Aparatul de radiologie a costat 7 milioane de lei, investiția fiind suportată integral de CJ, potrivit sursei citate.