Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Adelina Torcică, poliţiştii dâmboviţeni au întocmit două dosare penale pentru infracţiunea de lovire şi au dat mai multe amenzi contravenţionale în baza legii privind deranjarea ordinii şi liniştii publice, în urma incidentelor la care poliţiştii au intervenit, joi seară, la conferinţa de alegeri a PDL Târgovişte, eveniment desfăşurat la Teatrul Municipal Târgovişte, transmite corespondentul Mediafax.
Poliţişti şi jandarmi din Dâmboviţa au intervenit, joi seară, pentru a aplana un conflict izbucnit la conferinţa în care fostul prefect de Dâmboviţa Iancu Caracota a fost ales preşedinte al filialei municipale a PDL.
Mai multe persoane care susţineau că sunt membre de partid şi-au exprimat public nemulţumirea faţă de faptul că nu au fost desemnate ca delegaţi pentru a vota la şedinţa de alegeri. Incidentele care au avut loc la intrarea n sediul Teatrului din Târgovişte au degenerat şi s-a ajuns la bătaie şi injurii.
Într-un comunicat dat publicităţii ulterior, conducerea PDL Târgovişte îşi cere scuze public delegaţilor care au participat la această conferinţă de alegeri şi care au fost „agresaţi, înjuraţi, scuipaţi şi umiliţi”.
Actuala conducere a PDL Dâmboviţa acuză că în spatele incidentelor de joi seară s-ar afla fostul preşedinte al PDL Dâmboviţa, deputatul Florin Popescu şi fostul primar al municipiului Târgovişte Gabriel Boriga, suspendat din partid.
„Ne cerem scuze delegaţilor şi invitaţilor PDL, care au fost agresaţi, înjuraţi, scuipaţi şi umiliţi de către un grup huliganic, care nu are nimic de-a face cu valorile democraţiei şi cu principiile pe care ar trebui să se bazeze un stat european. Regretăm faptul că acest grup a fost incitat tocmai de către fostul preşedinte al Organizaţiei PDL Dâmboviţa Florin Popescu şi de către primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, suspendat din calitatea de membru PDL până la rezolvarea problemelor penale în justiţie. Îi asigurăm pe membrii PDL care au fost agresaţi fizic şi injuriaţi că le vom acorda asistenţă juridică în instanţă, de îndată ce vor formula plângerile penale corespunzător măsurii în care au fost afectaţi”, se arată în comunicatul PDL Dâmboviţa.
Alegerile s-au ţinut la un teatru din Târgovişte. Pentru funcţia de preşedinte au fost înscrişi doi candidaţi, Iancu Caracotă şi viceprimarul municipiului, Ciprian Prisăcaru. Delegaţii care nu s-au găsit pe listele de alegeri s-au enervat.
Conducere a PDL a contractat o firmă de pază care a intervenit cu 20 de agenţi. Membrii PDL Dâmboviţa susţin că fostul preşedinte al partidului, deputatul Florin Popescu, a creat o ambuscadă aducând 200 de susţinători care au blocat intrarea în sală. Ambele tabere au sunat la 112, iar poliţia şi jandarmeria au intervenit în forţă pentru a se evita eventualele violenţe.
Într-un final dintre cei 185 de delegaţi care ar fi trebuit să fie prezenţi, doar 105 au participat au votat. Între timp viceprimarul Ciprian Prisăcaru s-a retras din cursă, iar Iancu Caracota a rămas unicul candidat şi a câştiga şefia organizaţiei PDL Târgovişte.
Într-un comunicat dat publicităţii vineri, deputatul PSD Florin Popescu, fost preşedinte al PDL Dâmboviţa şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, acuză că PDL Dâmboviţa este „într-o situaţie critică” şi cere conducerii centrale a partidului demiterea conducerii interimare a PDL Dâmboviţa şi invalidarea alegerilor pentru conducerea PDL Târgovişte, în urma cărora fostul prefect al judeţului Iancu Caracota a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale, la finalul unei şedinţe cu scandal şi bătaie, în urma căreia Poliţia Dâmboviţa a întocmit două dosare penale şi a dat mai multe amenzi contravenţionale, transmite corespondentul Mediafax.
Popescu reclamă că, în cinci luni, PDL Dâmboviţa a avut cinci conduceri interimare şi acuză actuala conducere interimară că „îşi bate joc de membrii oneşti ai partidului”.
„Incidentele regretabile, produse ieri seară (joi – n.r.), au fost generate de modul grosolan în care conducerea interimară a PDL i-a tratat pe militanţii partidului. Peste 400 de membri PDL, oameni care au muncit pentru partid, în campaniile electorale, nu au fost lăsaţi să participe la alegeri de către bodyguarzii aduşi de la Bucureşti de conducerea interimară a partidului. Este de înţeles nervozitatea celor care au văzut că, pentru alegerea conducerii organizaţiei municipale, au fost desemnaţi «delegaţi» salariaţii sau rudele unora dintre candidaţi. Ca idee, şapte dintre delegaţi fac parte din aceeaşi familie! Este de înţeles revolta oamenilor care au văzut că dintre cei «aleşi» să voteze, mulţi erau mercenari, fiind, până de curând, membri ai altor partide. Şi, chiar în condiţiile unei grosolane campanii de fraudare a propriilor alegeri, cei vinovaţi de debandada din PDL nu au reuşit să adune decât 96 de «delegaţi» din cei 186 anunţaţi” susţine Florin Popescu în comunicatul dat publicităţii vineri.