O ancheta realizata de Ziarul de Bacau arata ca Maia Morgenstern si Anca Sigartau ar fi pus la cale un aranjament financiar din care sa aiba avantaje amandoua. Conform presei locale, Anca Sigartau a ajuns managerul teatrului bacauan printr-un concurs unde in comisie se afla Maia Morgenstern, care in acea perioada era sefa ei la Teatrul Evreiesc de Stat.
Desi o avea în subordine prin contract pe Anca Sigartau, Morgenstern nu s-a recuzat. Ba mai mult, asa cum a anuntat viceprimarul Bacaului, Morgenstern a semnat o „declaratie de impartialitate”. Daca a mintit, Maia Morgenstern ar putea fi cercetata penal pentru fals in declaratii.
Pe rolul instantelor este deja un proces legat de legalitatea concursului, dar problema se adanceste si mai mult. Ca manager al teatrului Bacovia, Anca Sigartau a primit de la primarie 400.000 de euro pentru organizarea festivalului Theaterstock, la care au fost invitate mai multe teatre bucurestene, printre care si Teatrul Evreiesc de Stat, condus de Maia Morgenstern. Mai mult, Anca Sigartau a facut parte din distributia mai multor piese de la festival, dar nu vede nimic rau in acest lucru, sustinand ca nu este vorba despre conflict de interese.
„Am virat bani de la teatru către teatrele cu care am colaborări. Ce, dacă acele teatre încasează bani (virați de domnia-sa, de la Teatrul Bacovia – n.n.), nu am voie să mai joc?!”, s-a mirat Sigartău. Pentru prestațiile sale, banii nu au fost suficienți, nu se ridicau la adevărata valoare: „Am luat bani mult sub suma de piață pe care o am. Mult sub alți actori cotați sub mine!”.
Anca Sigartău a fost distribuită în „Stele Rătăcitoare” – producție a Teatrului Evreiesc de Stat, „Boeing Boeing” – producție a Teatrului Elisabeta, „Interpretul” – producție a Teatrului Mic, „Laugh Story” – producție LaScena.
Pe de alta parte, surse juridice contactate de Ziarul de Bacau apreciaza ca, data fiind suma mare cheltuita de Theaterstock din fonduri publice, 400.000 de euro, cazul este de competenta DNA.