Două persoane au fost arestate preventiv, în urma atacului jandarmeriţei din Piaţa Victoriei UPDATE

Două persoane au fost arestate preventiv pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma violenţelor care au avut loc vineri seară la protestul diasporei din Piaţa Victoriei. Cei doi sunt acuzaţi de agresarea celor doi jandarmi, între care o femeie, care la un moment dat au fost prinşi şi bătuţi de un grup de persoane violente, ei fiind scoşi de mai mulţi manifestanţi paşnici care au făcut scut uman în jurul lor.
Filip Stan
12 aug. 2018, 05:09
Două persoane au fost arestate preventiv, în urma atacului jandarmeriţei din Piaţa Victoriei UPDATE

UPDATE: „Ei au fost acolo din curiozitate şi au ajuns într-o astfel de situaţie gravă, foarte neplăcută. S-a emis un mandat pe 30 de zile. Inculpaţii au făcut contestaţie (…). În momentul în care au aflat că este o persoană de sex feminin, ambii au declarat că s-au retras. Au fost mai multe persoane şi asta se vede pe filmare. Apar, printre alţii, şi ei. Au avut o atitudine de recunoaştere şi de regret, amândoi au fost…cel puţin Cojoacă a fost sub influenţa băuturilor alcoolice (…). În momentul în care ei au dat acele lovituri de pumn în scut, ce doi jandarmi erau încă în picioare (…) Ei nu au dat în jandarmi, au dat în scutul băiatului jandarm. Am înţeles că, între timp, fata pierduse scutul în învălmăşeală (…) Cojoacă este un fan stelist. Nu face parte din nicio galerie. Merge la meciuri ocazional. Niciunul nu are cazier”, a spus avocata, la ieşirea din instanţă.

UPDATE: Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus, duminică seară, arestarea pentru 30 de zile a celor doi protestatari acuzaţi de ultraj şi tulburarea liniştii publice, Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Dobre Mihai.

Conform Poliţiei Capitalei, în urma audierilor Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele a doi bărbaţi în vârstă de 24 şi 30 de ani, ambii din Bucureşti, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.   

Cei doi urmează să fie duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, a transmis Poliţia Capitalei, duminică dimineaţă.

Informaţiile primare care au condus la identificarea celor doi au provenit de la subunităţi ale Poliţiei Capitalei.

Cei doi sunt acuzaţi de agresarea celor doi jandarmi.

Poliţia Capitalei preciza sâmbătă seară că în total în acest caz au fost audiate 19 persoane. Audierile sunt făcute de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri, la sediul Poliţiei Capitalei.

„În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrările realizate de mass-media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a acţiunilor desfăşurate  de aceştia”, spunea Poliţia Capitalei, conform News.ro.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă seară că 64 de echipe operative formate din poliţişti şi procurori lucrează pentru identificarea autorilor violenţelor de la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoeiei. Ea a spus că este o activitae complexă şi se derulează cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică.

De asemenea, Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat că în urma incidentelor din Piaţa Victoriei se face urmărirea penală într-un dosar de ultraj asupra a doi lucrători de jandarmerie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, în trei dosare înregistrate la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 se efectuează urmărirea penală pentru ultraj, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, ca urmare a unor sesizări formulate de către Direcţia Generală de Jandarmi Bucureşti, în timp ce la Poliţia Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe cauze privind infracţiunea de distrugere.

Şi Parchetul General a anunţat sâmbătă că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut procurorului general Augustin Lazăr să fie începute de urgenţă cercetări pentru stabilirea modului concret în care s-a produs intervenţia Jandarmeriei pentru restabilirea ordinii publice la protestele de vineri seară din Piaţa Victoriei. De asemenea, Iohannis a solicitat procurorului general stabilirea legalităţii intervenţiei şi identificarea persoanelor şi a gradului de implicare sau vinovăţie a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală.

Intervenţia în forţă a Jandarmeriei la protestele din Piaţa Victoriei a fost justificată de provocările huliganilor, iar reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a vorbit despre intervenţia brutală a jandarmilor, a fost prematură, a declarat ministrul de Interne Carmen Dan. Ea a spus că nu şeful statului trebuie să se pronunţe asupra legalităţii intervenţiei jandarmilor, ci Parchetul Militar şi speră ca imparţialitatea actului de justiţie să nu fie influenţată de afirmaţiile preşedintelui.

Înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi jandarmi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii. Armele celor doi jandarmi care au fost bătuţi au fost sustrase.

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, 452 de oameni au fost asistaţi medical, dintre care 70 au fost transportaţi la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi.

În prezent, mai sunt spitalizate şapte persoane, între care trei jandarmi.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cartierul dispărut din inima Bucureștiului. I se spunea Valea Plângerii și oamenii trăiau la un loc cu lupii. Regina Maria venea să-și cumpere flori de la grădinarii din zonă
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Cine este principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Cum a încercat să inducă în eroare anchetatorii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Gustul amar din vinete, coșmarul gospodinelor. Ponturi de la marii bucătari
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marea Britanie și Olanda vor pierde milioane de milionari până în 2028, potrivit unui raport UBS
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'