Bill, tatăl celor două tinere, a aflat că are boala Huntingdon în septembrie 2020. Bărbatul de 72 de ani începuse să se împiedice la mers şi să aibă dificultăţi atunci când vorbea şi înghiţea. De asemenea, pensionarul a acuzat şi probleme de memorie, motiv pentru care a făcut mai multe analize medicale.
„Tatăl meu a fost întotdeauna cel mai deștept om pe care îl cunosc, dar erau lucruri esențiale pe care le uita. Inițial nu știam că boala Huntington a apărut în familie, deci nu era ceva care să fi fost analizat”, a povestit Victoria Mullin, conform Mirror.
Ulterior, Bill şi-a sunat sora stabilită în Essex care i-a povestit că unchiul lor a murit din cauza bolii Huntingdon. Ea crezuse însă că boala a fost transmisă doar în rândul bărbaţilor din familie.
Victoria a constatat că are aceleaşi simptome precum ale tatălui ei, motiv pentru care a mers la doctor. Rezultatele analizelor i-au confirmat temerile.
Nu este singura proastă pe care au primit-o fiicele lui Bill. Victoria a rămas fără loc de muncă, la scurt timp după ce aflase că ea şi sora ei moştenesc boala necruţătoare.
„Am rămas fără serviciu la șase săptămâni după ce am obținut rezultatele analizelor. Viața se schimbă cu adevărat”, a spus tânăra de 33 de ani.
Victoria Mullin nu mai vrea să revină la un loc de muncă cu normă întreagă „unde simți că îți dai viața pentru muncă”. Ea e hotărâtă să rămână optimistă şi vrea să se implice în acţiuni caritabile pentru a strânge bani pentru Asociația Boala Huntington.
Boala Huntington se moștenește în proporție de 50% din cazuri. Astfel, oricare dintre copiii ei ar putea moșteni boala. De aceea, Victoria și soțul ei trebuie să decidă cu atenție dacă vor întemeia o familie în viitor.
Boala Huntington este o afecțiune ereditară care cauzează degenerarea progresivă a celulelor creierului. Aceasta afectează în mod serios calitatea vieţii pacientului, adesea afectând abilităţile locomotorii ale acestuia, precum şi sănătatea psihică.
În general, simptomele bolii Huntington se manifestă în jurul vârstei de 30-40 de ani. Atunci când boala se manifestă înainte de 20 de ani, se numeşte boala Huntington juvenilă.
Cu toate ca există tratament care să amelioreze simptomele acestei boli, din păcate acesta nu poate preveni declinul fizic, mental sau comportamental cauzat de boala Huntington.
Citeşte şi: Marea relaxare la Bucureşti. Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5. Ce restricţii vor fi ELIMINATE