Aerul cald expirat pe nasul și pe gura acoperite de mască se condesează la contactul cu lentilele mai reci ale ochelarilor. De aceea este foarte importantă aşezarea corectă mătii.
”O mască de unică folosință chirurgicală are în partea de sus inserată o lamelă fină de metal, astfel încât, atunci când o așezăm pe nas, aceasta trebuie să fie fixată foarte bine pe conturul piramidei nazale. Ochelarii vor fi puși deasupra măștii, în acest fel putem să purtăm masca mult timp fără ca lentila ochelarilor să se aburească”, explică reputatul medic estetician.
Citeşte şi Peste 20 de amenzi au fost date în acest weekend bucureştenilor care nu au purtat mască
Ce trebuie să reţinem este faptul că aerul cald expirat pe nas şi pe gură trebuie împiedicat să iasă pe deasupra măştii. Există o soluţie chiar şi pentru măştile confecţionate din material textil, care nu sunt prevăzute cu respectiva lamelă de metal. În cazul acestor măşti, soluţia este realizarea unei fante în care să se introducă o sârmă, o lamelă subțire, care să permită fixarea perfectă a măştii de nas.
De asemenea, o altă soluţie este lipirea cu bandă adezivă medicală a părții de sus a măștii de nas.
Nu uita nici de substanţele antiaburire pentru ochelari, sub formă de spray sau gel. Acestea se aplică direct pe lentilă și se usucă imediat. Aproximativ acelaşi rezultat îl obţii apelând la banalul săpun lichid sau la spuma de ras. Săpunul se aplică pe lentilă, se șterge foarte ușor cu o cârpă din bumbac, apoi se clătește bine cu apă călduță.