“Aceasta lipsă de la şcoală generează un impact emoțional greu de cuantificat acum”, este de părere medicul pediatru.
Specialistul susţine că autorităţile ar trebui să se uite la vecini, la ţările unde şcoala a început deja, pentru a se inspira de acolo.
“Școala trebuie să înceapă. Întrebarea este cum să se facă asta în siguranță“, afirmă Craiu, care precizează că “trebuie să ne uităm la țările care au deschis recent școlile, landurile germane, la Scoția care plănuiește să înceapă gradinițele și școlile primare, la Noua Zeelandă. Nu trebuie să descoperim noi roata“.
Citeşte şi Raed Arafat, avertisment teribil pentru români. Previziune sumbră pentru următoarele săptămâni
Dr. Mihai Craiu a subliniat importanţa pregătirii copiilor în familie, în contextul începerii noului an şcolar. Totodată, medicul a precizat că această pregătire este important să fie constructivă şi optimistă.
“Părinţii trebuie asigurați că micuţii lor nu sunt expuși unor infecții. Copiii ar trebui pregătiți la modul constructiv și optimist. Eu, ca părinte, nu m-aș grăbi să-mi sperii copilul. I-aș vorbi copilului mic care nu înțelege mai mult despre microbul care face buba, că trebuie să facă la școală ce face și acasă, că trebuie să se spele pe mâini, să nu ducă mâna la ochi și la gură“, a explicat pediatrul.
Referitor la vaccinarea antigripală, medicul Craiu a spus că aceasta este esenţială.
“Vaccinarea este absolut esențială: gripa e o boală severă, asta știm și am tot exersat în ultimii ani. Dat fiind faptul că formele severe ale celor 2 boli seamănă foarte mult, cred că e foarte important pentru o persoană cu comorbidități să fie sigură că măcar în ceea ce privește gripa nu se află la risc. De aceea trebuie făcută vaccinarea antigripală“, a conchis dr. Mihai Craiu.