Cum stai cu sănătatea dacă eşti impulsivă
Iei decizii în grabă, nu ai pic de răbdare, te enervezi repede? Înseamnă că eşti impulsivă. Unul din cele mai mari riscuri pentru tine sunt accidentele de tot felul pentru că impulsivii sunt mereu grăbiţi şi neatenţi. A doua problemă este ulcerul gastric. Studiile au arătat că o personalitate impulsivă înseamnă un risc mai mare de ulcer, probabil pentru că stresul în care trăieşti duce la o producţie mai mare de acid gastric. De asemenea, persoanele impulsive nu reuşesc să respecte un program al meselor sau să ţină o dietă sănătoasă.
Ce probleme de sănătate ai dacă eşti anxioasă
Dacă eşti genul de persoană care îşi face griji din ori şi face din ţânţar armăsar, este foarte posibil să ai probleme cu inima. S-a descoperit că hipertensiunea şi colesterolul mare sunt des întâlnite la persoanele anxioase, care sunt permanent sub stres, chiar şi atunci când nu au motive reale. De asemenea, există un risc mai mare să dezvolţi dependenţe – fumat, alcool – în încercarea de a face faţă anxietăţii.
Personalitatea agresivă şi sănătatea
Dacă te enervezi repede, eşti răzbunătoare şi nu-i uiţi pe cei care ţi-au greşit, înseană că ai o personalitate agresivă. Ai un risc mare să suferi de ateroscleroză şi hipertensiune care duc la boli cardiace. În plus, rănile ţi se vindecă mai greu şi ai un risc mare de depresie.
Ce probleme de sănătate ai dacă eşti timidă
Persoanele timide sunt mai expuse infecţiilor, au arătat studiile. Probabil că lipsa contactului cu alţi oameni duce la scăderea imunităţii. Cert este că oamenii timizi fac mai des răceli şi alte infecţii uşoare.
Cum stai cu sănătatea dacă eşti tăcută
Persoanele tăcute şi introvertite, care nu vorbesc despre sentimentele şi problemele lor au un risc mai mare de cancer şi boli de inimă. Studiile au arătat că aceşti oameni au un răspuns mai puternic la stres, adică organismul lor secretă hormoni de stres în cantităţi mai mari, ceea ce afectează inima, vasele de sânge şi provoacă inflamaţii.
Cum stai cu sănătatea dacă eşti conştiincioasă şi perfecţionistă
Persoanele conştiincioase sunt de obicei mai sănătoase fiindcă merg în mod regulat la medic şi îşi fac analizele. Pe de altă parte, obsesia pentru perfecţiune poate duce la tulburarea obsesiv-compulsivă sau o la tulburare de nutriţie, de exemplu anorexie.
Sursa: unica