Dr. Valeriu Gheorghiţă se opune închiderii şcolilor din cauza COVID-19. „Nu reprezintă un mediu cu risc crescut de răspândire”

Coordonatorul campaniei naţionale de vacinare anti-COVID-19 a declarat, joi, că este important ca elevii să meargă fizic la şcoală, însă "măsurile de precauţie trebuie să fie mult mai crescute", în condiţiile în care autorităţile iau în calcul ca unităţile de învăţământ să rămână deschide chiar şi la o incidenţă mai mare de 6 la mia de locuitori.
Razvan Mihalascu
30 sept. 2021, 20:50
Dr. Valeriu Gheorghiţă se opune închiderii şcolilor din cauza COVID-19.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a explicat care sunt motivele pentru care şcolile ar trebuie să rămână deschise, chiar în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

„E important să asigurăm prezenţa şi participarea copiilor la şcoală cu prezenţă fizică ca urmare a tuturor beneficiilor psiho-emoţionale de care ei se bucură, fiind în colectivitate. În situaţia aceasta epidemiologică, măsurile de precauţie trebuie să fie mult mai crescute. Nu putem să facem un transfer de responsabilitate la copii.

Pentru adulţi trebuie să fie responsabili adulţii şi nu copiii. Pentru copii trebuie să fie responsabili adulţii. Cred că noi, adulţi, bunici, părinţi trebuie să avem o conduită mult mai atentă, să fim mult mai precauţi, să respectăm măsurile şi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. În felul acesta, copiii noştri vor fi protejaţi.

Şcoala nu reprezintă un mediu cu risc crescut de răspândire”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiţă, la Alephnews.

Citeşte şi: Ce măsuri suplimentare vor fi luate dacă ajungem la 20.000 de cazuri pe zi. Cseke Attila, precizări de ultim moment!

Dr. Valeriu Gheorghiţă explică cum vor fi folosite testele de salivă în şcoli

„Cred că se poate face un sistem prin care să se efectueze un screening (verificare) la nivelul unităţilor de învăţământ, periodic o dată pe săptămână, pe principiul sentinelă, din fiecare clasă să se testeze un anumit număr de copii încât să fie un eşantion reprezentativ.

Printr-o testare periodică prin aceste metode neinvazive putem să identificăm din timp anumite cazuri care pot fi asimptomatice şi pot fi responsabile de transmitere.

Sunt modele pe care le folosesc celelalte ţări europene. Au într-adevăr o rată de vaccinare mult mai crescută, dar şi la noi putem să reducem acest decalaj dacă adulţii înţeleg beneficiile şi importanţa vaccinării”, a mai precizat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

Cât despre testarea copiilor asimptomatici, o măsură care a fost criticată la nivel internaţional, dr. Gheorghiţă a afirmat că „trebuie să păstrăm un echilibru între beneficii şi dezavantaje”.

„Dacă un copil este simptomatic, e evident că nu trebuie să intre în colectivitate. Pe altă parte, nu este o măsură perfectă care să fie 100% eficientă. Este un pachet de măsuri care trebuie să le luăm. Trebuie să păstrăm un echilibru între beneficii şi dezavantaje”, a mai precizat dr. Valeriu Gheorghiţă, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 30 septembrie. Peste 12.000 de cazuri noi COVID în 24 de ore. Un bebeluş şi un băiat de 7 ani sunt printre cei 176 de morţi

DailyBusiness
Cele două zodii care își găsesc iubirea vieții lor în ianuarie 2025. Soarele răsare pe strada amorului pentru acești nativi
Spynews
El este Sergiu, tânărul de 23 de ani care a murit în accidentul tragic din Alba. Șoferul ar fi presimțit că își pierde viața | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Marin a spus adevărul despre intervențiile estetice: „Este un subiect tabu!”
Fanatik.ro
Se construiește un nou lot la autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Va facilita legătura între două județe importante și două municipii, timpul pe drum se va reduce pentru șoferi
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul a venit acum: Lider absolut
Playtech.ro
Peștele considerat cel mai toxic din lume, consumat și de români: Bogat în Omega-3 și alți nutrienți, dar o problemă numită...
DailyBusiness
Benzină la discreție. Cât consuma președintele Senatului înainte de tăierile lui Bolojan
Adevarul
Un moldovean pe fronturile din Ucraina: „Câmpurile sunt pline de cadavre de ruși, ucrainenii își riscă viața pentru a-și recupera morții”
wowbiz.ro
Violeta Bănică, declarație ȘOC despre mama sa, în direct: „În ultimul timp e foarte obraznică. Te rog frumos să te oprești”
Spynews
Dana Roba, declarații șocante despre fetițele ei, „Nu voi accepta niciodată să-l viziteze pe tatăl lor, care a vrut să mă omoare!”
Spynews
De ce nu o acceptă Narcisa pe noua iubită a lui Alberto Guță! Ar fi intrat în datorii pentru el: ”Am cheltuit tot”
Evz.ro
O nouă funcție Whatsapp. Ce se schimbă pentru utilizatori
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
Laura Vicol, adevărul despre idila cu Leo de la Strehaia! Avocata a dat cărțile pe față: „Ne iubim”
Cancan.ro
Ce umilințe a trăit Alina Sorescu alături de Alexandru Ciucu! Ce îi făcea: „Șantaj emoțional, dispreț față de…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu. Comisia de la Veneția, anunț despre anularea alegerilor prezidențiale din România
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Noua iubită a lui Bellingham e un model strălucitor, cu un trecut amoros bogat. A fost în relație cu actorul Michael B. Jordan
stirilekanald.ro
Alin Stratan, găsit mort! Șocanta descoperire a paralizat România
substantial.ro
IG Metall cere cotă obligatorie de componente europene pentru produsele industriale
MediaFlux
Ce se întâmplă cu MAȘINILE MAI VECHI de 15 ANI! UE a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Încă un tezaur românesc furat după spargerea unui zid