Fie că sunt făcuți pe grătar sau în tigaie, micii sunt mâncați foarte des de români. Totuși, Vlad Ciurea a precizat că ar trebui consumați de cel mult 2 – 3 ori pe an fiindcă au în compoziție carne care nu e de cea mai bună calitate pentru celula nervoasă.
„Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros. Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor, însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă”, a explicat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink, de la Antena.
Dr. Vlad Ciurea a făcut o listă cu toate produsele pe care le recomandă pentru protejarea creierului și pentru îmbunătățirea performanței mentale. Specialistul le cere oamenilor să consume proteine slabe: curcan, pui, ouă, linte, cereale integrale, peștele de apă rece, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, sunt surse excelente de acizi grași Omega-3, nucile, legumele verzi, printre care se numără spanacul și varza.
Citește și Cum se pun corect alimentele în frigider. Unde se așază, de fapt, legumele, fructele și carnea