Dragnea: Am avut o discuţie lămuritoare în USL privindu-l pe Mihai Stănişoară

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că a avut loc o discuţie lămuritoare în interiorul Uniunii Social Liberale pe tema înscrierii în PNL a fostului democrat-liberal Mihai Stănişoară, adăugând că nu priveşte critic un astfel de aspect, informează Agerpres.
Filip Stan
13 mart. 2013, 17:30
Dragnea: Am avut o discuţie lămuritoare în USL privindu-l pe Mihai Stănişoară

Nu noi decidem dacă Mihai Stănişoară este o achiziţie bună sau rea în PNL. Noi avem discuţii serioase, discuţii clare, nu ne-am certat. Nu e vorba de privit critic, am avut o discuţie lămuritoare în USL ieri şi, în momentul acesta, chiar nu mai este niciun motiv de comentat’, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Duminică seara, la un post de televiziune, Liviu Dragnea spunea că PSD, PNL şi PC trebuie să se gândească foarte serios dacă vor să rupă Uniunea Social Liberală sau dacă vor să o mai păstreze. ‘O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL. (…) Sunt preocupat, sigur că o să discutăm, e valabil şi pentru noi şi pentru liberali şi PC să ne gândim foarte serios dacă vrem să rupem USL sau vrem să îl păstrăm. Cred că până la urmă nu vom ajunge acolo’, afirma Dragnea.

Mihai Stănişoară, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, şi-a dat demisia din PDL şi a trecut la PNL pe 6 martie. Stănişoară a făcut anunţul înscrierii în PNL în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută alături de liderul liberalilor, Crin Antonescu. Preşedintele PNL a anunţat că va propune conducerii partidului ca Stănişoară să devină vicepreşedinte la nivel naţional al PNL.

Mihai Stănişoară a anunţat, miercuri, în conferinţa de presă organizată la sediul PNL, că a luat decizia de a se înscrie în PNL „după o chibzuinţă intensă”, PNL fiind „singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România”.

„Sunt un om care nu se uită cu mânie în trecut, ci priveşte cu speranţă în viitor. Am luat decizia de a veni alături de PNL într-un moment în care PNL are multe responsabilităţi şi mult de muncă. Mie nu mi-a fost niciodată frică de muncă. Intru în PNL asigurându-i pe colegii mei că voi fi un partener onest, sincer, corect, loial şi performant”, a spus Stănişoară.

Ex-democrat-liberalul a mai spus că pentru el „PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul şi viitorul”. „Mulţi jurnalişti m-au întrebat dacă voi depune o moţiune la Convenţia Naţională a PDL din 23 martie. Da, azi depun o moţiune, ‘Adevărata cale de dreapta’ şi este reprezentată de PNL”, a spus fostul democrat-liberal.

Stănişoară a precizat că nu a discutat cu liderul PDL, Vasile Blaga, despre demisia sa din partid pentru că a vrut ca toată lumea să afle despre decizia sa în acelaşi timp. El a respins eventualele acuze de trădare. „Trădare înseamnă să pleci dintr-un proiect în curs de realizare, să ai anumite mijloace prin care să poţi face rău celor de unde ai plecat. Chiar depunătorii moţiunilor din PDL scriu că în moţiuni că partidul îşi caută o cale (…) Plecarea mea nu afectează cu nimic PDL-ul”, a mai spus Stănişoară.

La rândul său, Antonescu a spus că Stănişoară este un om autentic de dreapta, cu o expertiză deosebită în domeniul apărării naţionale şi siguranţei publice. „În moţiunea de la Congresul PNL se vorbeşte explicit despre deschiderea PNL către personalităţi cu orientare de dreapta. Mihai Stănişoară este un om de dreapta, un om pe care orice partid şi l-ar dori în rândurile sale. Este vorba şi de statura sa politică – a fost prim-vicepreşedinte al PDL şi lider de grup al deputaţilor, dar şi de competenţele sale într-o zonă specială: a fost ministru al Apărării, consilier prezidenţial pe probleme de apărare şi preşedinte al comisiei de apărare, ordine şi siguranţă publică din Camera Deputaţilor”, a declarat Antonescu.

Mihai Stănişoară deţinea în PDL funcţia de prim-vicepreşedinte şi era liderul grupului deputaţilor democrat-liberali. Totodată, acesta era preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PDL.

În perioada 2007 – 2008, Stănişoară a fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională, iar ulterior, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...