Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că partidele parlamentare au convenit ca legea bugetului de stat pe 2016 să fie depusă până în 15 noiembrie.
„Am convenit ca Guvernul să prezinte proiectul de buget până la 15 noiembrie. De asemenea, am convenit cu colegii din opoziţie ca pe marginea legii bugetului de stat să colaborăm şi să lucrăm după acelaşi model pe care l-am folosit pentru această discuţie legată de Codul Fiscal”, a precizat Liviu Dragnea.
Citeşte şi: NEGOCIERILE pe Codul Fiscal s-au încheiat. La ce acord au ajuns liderii politici. Ce MODIFICĂRI se vor face
Liderul PSD a declarat joi, după discuțiile dintre liderii partidelor parlamentare, că s-a stabilit ca modificările operate în Codul fiscal să fie readoptate în forma inițială, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat. Potrivit lui Dragnea, TVA va fi redusă la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017.
„Taxa pe stâlp” va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepție, solicitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și anume în cazul construcțiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.
Totodată, s-a convenit ca supraacciza la carburanți să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 și s-a căzut de acord asupra menținerii unui deficit bugetar de sub 2%, a adăugat Dragnea.
Dragnea a spus că discuţiile cu liderii partidelor parlamentare au pornit de la premisa responsabilităţii şi a precauţiei, astfel încât atât prin Codul Fiscal, cât şi prin bugetul de stat pe 2016 să fie respectată ţinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB.
El a mai spus că a fost nevoie de un consens politic astfel încât Codul Fiscal să nu fie schimbat odată cu schimbarea puterii şi să poată oferi predictibilitate pentru mediul de afaceri.
CITEŞTE ŞI Victor Ponta: „Nu mi-am schimbat părerea cu privire la Codul Fiscal. Eu mi-am făcut treaba”
Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat joi, ieşind de la consultările dintre liderii partidelor politice pe tema Codului Fiscal, că dialogul s-a dovedit a fi constructiv şi „lucrurile merg spre concluziile de la discuţia tehnică între partide”.