Dragnea: Am CONVENIT cu sindicatele din Educaţie constituirea un grup de lucru pentru elaborarea unui ACORD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că în urma discuțiilor purtate cu reprezentanți ai sindicatelor din învățământ s-a convenit crearea unui grup comun de lucru în vederea elaborării până la finele lunii ianuarie a anului viitor a unui acord în cadrul căruia să fie cuprinse soluții, inclusiv legislative, la problemele reale ale sistemului și un calendar de implementare a acestora.
Iulian Tudor
14 dec. 2015, 16:59
Dragnea: Am CONVENIT cu sindicatele din Educaţie constituirea un grup de lucru pentru elaborarea unui ACORD

„Am avut o întâlnire foarte bună, din punctul meu de vedere, cu două federații sindicale importante — ‘Spiru Haret’ și FSLI—, federații sindicale din Educație, pe marginea unui proiect de acord de colaborare între cele două federații și PSD prin care încercăm și noi și dumnealor să rezolvăm multe chestiuni din sistemul educațional, probleme cu care se confruntă acest sistem. (…) Am stabilit că în perioada următoare vom face un grup de lucru comun cu specialiști de la noi și cu specialiști de la dumnealor, în așa fel încât până la sfârșitul lunii ianuarie acest acord să fie finalizat și să fie, de fapt, un document rezonabil și realist care să cuprindă, pe de-o parte care sunt problemele reale ale sistemului, care sunt măsurile și acțiunile care trebuie întreprinse în special ca și ințiative legislative și legi adoptate și un calendar de implementare a acestora”, a detaliat liderul social-democraților, la finalul întâlnirii cu sindicaliștii.

În context, Dragnea a subliniat că educația nu este o prioritate a „stângii sau a dreptei”, adăugând că s-a convenit ca în cadrul grupului de lucru „toate abordările să fie strategice”.

„Dacă va fi un document bun, sănătos, sunt convins că și celelalte partide îl vor susține. Educația nu este o prioritate a stângii sau a dreptei, este o prioritate națională în mod real”, a mai spus liderul PSD.

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, le-a transmis luni reprezentanților sindicatelor din învățământ că PSD dorește un dialog care să se concretizeze printr-un acord care să fie și respectat până la capăt de ambele părți, având în vedere că de-a lungul anilor s-au mai parafat astfel de înțelegeri, care nu au fost finalizate din diferite motive.

„Dorim să avem un dialog cu dumneavoastră care să se finalizeze cu un document, cu un acord, în care ambele părți să fim siguri că îl putem duce până la capăt. S-au mai semnat acorduri în România, chiar și de către partidul nostru, de-a lungul anilor, și, din păcate, nu au fost finalizate din varii motive”, a declarat președintele PSD, în debutul întâlnirii pe care o are la Parlament cu reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ai Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Citeşte şi: Dragnea îi dă un ultimatum lui Cioloş: „Să ne spună până marţi când va mări salariul minim” VIDEO

În opinia lui Dragnea, educația este un domeniu de care vorbesc foarte mulți, dar nu toți înțeleg nevoile reale ale sistemului românesc de învățământ, scrie Agerpres.

„Educația este un domeniu de care foarte multă lume vorbește, dar, din păcate, nu toți cei care vorbesc înțeleg sistemul, înțeleg care sunt nevoile adevărate, înțeleg care sunt acțiunile, actele normative și măsurile care trebuie întreprinse pentru ca obiectivul final al oricăruia dintre noi, dintre dumneavoastră, părinți, copii, dascăli, să fie un învățământ de calitate, pe de-o parte. Pe de altă parte, cadrele didactice să fie așezate pe poziția corectă, într-o ierarhie a valorilor în societatea românească așezată în bună rânduială”, a mai declarat președintele PSD.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Șefa ANM a actualizat prognoza meteo. Temperaturile se prăbușesc, toamna își intră în drepturi și se anunță vijelii în aceste zone
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
ALERTĂ METEO: Furtunile mătură România!
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Toamna în farfurie. Cinci rețete delicioase de prăjituri
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
Ultimul mesaj al Anei-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la Puterea dragostei. Și-a prevestit sfârșitul?!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Românii executați silit de Fisc. Asta nu e tot. Ce se întâmplă dacă nu dai banii statului
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Locuitorii din Constanţa, avertizaţi de ploi torenţiale prin mesaj RO-Alert
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...