Dragnea: Cioloş nu intenţionează să înceapă o acţiune BRUTALĂ, CANTITATIVĂ, de SCHIMBARE a administraţiei

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seară, după discuțiile cu premierul desemnat, Dacian Cioloș, că acesta i-a transmis că în cazul în care Guvernul pe care-l va prezenta va fi validat în Parlament, nu intenționează să înceapă o acțiunea brutală de schimbare a administrației, o schimbare pur și simplu cantitativă.
Ionela Marcu
11 nov. 2015, 21:17
Dragnea: Cioloş nu intenţionează să înceapă o acţiune BRUTALĂ, CANTITATIVĂ, de SCHIMBARE a administraţiei

„Domnul Dacian Cioloș mi-a zis că nu intenționează ca, dacă va fi votat Guvernul pe care-l va prezenta, să înceapă o acțiune brutală de schimbare a administrației, schimbare pur și simplu cantitativă. Din câte am înțeles, se pare că va avea o atitudine corectă, normală”, a declarat președintele PSD.

Citeşte şi: Dragnea, după discuţiile cu Cioloş: Ne decidem duminică dacă PSD îl votează, după ce vedem lista cu miniştri

Dragnea a adăugat că reprezentanții PSD i-au spus premierului desemnat că „un guvern politic ce s-a dovedit că a avut o guvernare foarte bună are resurse umane care să-i poată furniza oameni care să poată ocupa anumite funcții”, scrie Agerpres.

„Un guvern tehnocrat nu are bază de resurse umane pe care să o folosească pentru recrutare, pentru a ocupa anumite funcții publice. În aceste condiții cred că are două variante, varianta în care cedează la presiuni, nu din partea noastră, să schimbe de dragul schimbării (…) sau varianta corectă și echilibrată în care asigură funcționarea instituțiilor statului și implementează programul de guvernare. Se pare că va adopta varianta moderată și înțeleaptă”, a declarat președintele PSD.

Dragnea a subliniat că PSD nu a făcut și nu va face nicio propunere pentru membrii Cabinetului și, de asemenea, nicio propunere de secretari de stat.

Liviu Dragnea a mai declarat că în această săptămână va prezenta un bilanţ al guvernării PSD-UNPR-ALDE, pentru ca opinia publică, dar şi premierul desemnat Dacian Cioloş să afle în ce situaţie este România la finalul mandatului Guvernului lui Victor Ponta.

„Vrem să arătăm într-una din zilele următoare cam cum lasă România guvernarea PSD-UNPR-ALDE. Vorbim de o guvernare foarte bună, vorbim de o perioadă care a început în 2012, când USL-ul a preluat România într-o situație nu foarte fericită din punct de vedere economic și lăsăm România într-o situație foarte bună, cu o creștere economică durabilă și sănătoasă, cu macroechilibrele foarte bine susținute. Și cred că trebuie să prezentăm publicului care este situația actuală, adică ce preia acest Guvern. Nu ne este rușine cu ce-i lăsăm, ba, dimpotrivă, suntem foarte mândri și avem datoria față de români să le spunem ce am făcut în acești ani”, a adăugat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că acest bilanţ este „util” şi pentru Guvernul pe care vrea să îl formeze Dacian Cioloş, pentru ca vă afla „de unde pleacă”, dar a atras atenţia şi asupra faptului că orice „derapaj” al noului Cabinet va fi semnalat de către social-democraţi.

„Cred că este obligatoriu, cred că este util și pentru actualul Guvern să știe de unde pleacă. Orice derapaj, orice scădere a unui indicator, pe noi ne va face să le atragem atenția că s-a promis că un Guvern de experți va fi un Guvern bun, eficient, și că va aduce bunăstare în țară cel puțin la nivelul la care au adus Guvernele Ponta”, a afirmat, miercuri seara, președintele PSD, la finalul discuțiilor cu Dacian Cioloș pe tema formării noului Executiv.

Citeşte şi: Analiză Infopolitic. Cum arată situaţia economică actuală a României de la care pleacă Guvernul Cioloş

Președintele PSD a mai spus că i-a solicitat ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, să depună la Guvern proiectul legii bugetului pe 2016 pentru ca atunci când se instalează noul premier și Cabinetul acestuia să aibă „toate analizele și tot proiectul de buget cu toate sursele financiare pentru a asigura toate angajamentele și toate legile care au fost adoptate din punct de vedere financiar și fiscal-bugetar”.

„Ce va face cu proiectul de buget noul Guvern o să vedem și noi. Ce putem spune e că toate măsurile care au fost adoptate în 2015 au susținere bugetară în noul proiect de buget, fără să depășească deficitul bugetar”, a mai declarat Dragnea.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce a pus Jador stop relației cu Oana Ciocan. Ce îi făcea artistului în intimitate 😱 E s-ar fi săturat să fie...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nicușor Dan anunță recuperarea în instanță a unor clădiri adiacente Pasajului Macca-Vilacrosse
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'