”Mă aştept să fiu audiat de doamna Kovesi pentru orice e în ţara asta. Şi dacă plouă. De Tel Drum se vorbeşte de 12 ani. Au fost date din interiorul DNA informaţii ca să pornească acea anchetă. E a 12-a anchetă, nu am legătură cu acea societate, dar m-am cam săturat”, a declarat vineri Liviu Dragnea.
Liderul PSD spune că va da pe viitor şi alte detalii.
”De ce a fost chemată (n.r.: Bombonica Prodana, chemată la DNA)? Pentru că a fost soţia mea. E trimisă în proces pentru că a fost soţia mea. Aştept să se deruleze evenimentele în continuare. Dacă cred că eu sunt amnezic se înşală amarnic”, a mai spus Dragnea, conform Mediafax.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-au sesizat din oficiu în legătură cu alte aspecte din investigaţia Rise Project privind presupusele afaceri ale lui Liviu Dragnea, existând indicii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei, precizează DNA.
Despre dosarul fostului preşedinte CJ Teleorman: Am citit comunicatul DNA, n-am înţeles nimic
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, vineri, referitor la urmărirea penală a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Adrian Gâdea, că a citit şi el comunicatul DNA, nu a înţeles nimic şi nu ştie care este greşeala.
„Am citit şi eu comunicatul DNA şi daţi-mi voie să vă spun că nu am înţeles nimic. E vorba de un teren care a fost transferat de la o autoritate publică şi când se transferă, se transferă cu drepturi şi obligaţii. Nu ştiu care e greşeala”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
Reacţia liderului PSD vine după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Ionuţ Adrian Gâdea, actualmente secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, este urmărit penal pentru abuz în serviciu.
Alături de acesta, au mai fost puşi sub urmărire fostul inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, Dorica Nela Ioardan, dar şi Mircea Dumitrescu, fost administrator public al judeţului Teleorman, tot pentru abuz în serviciu.
„În luna ianuarie 2014, suspectul Gâdea Adrian Ionuţ, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispoziţiile legislaţiei primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială şi o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafaţă totală de 80 ha)”, se arată în comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Mai exact, contractele au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, la preţuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună şi 3.988 lei/lună, toate fără TVA, fără organizarea unei licitaţii şi fără emiterea unei hotărâri de consiliu judeţean.
Procurorii transmit că scopul acestora era darea suprafeţelor în folosinţa temporară a locatarului pentru creşterea peştelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv şi agrement, interzicându-se desfăşurarea oricăror altor activităţi.
Contractele respective au fost verificate financiar, viza fiind acordată în aceeaşi zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condiţiile în care aceasta, potrivit DNA, cunoştea cum au fost încheiate documentele.
„Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obţinut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective”, arată DNA.