Dragnea, despre propunerea de la Finanțe: Nu s-a stabilit să fie neapărat din partid sau neapărat tehnocrat

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, cu privire la propunerea ce va fi făcută pentru postul de ministru de Finanțe, că "nu s-a stabilit să fie neapărat din partid sau neapărat tehnocrat".
Iulian Tudor
19 mart. 2015, 18:09
Dragnea, despre propunerea de la Finanțe: Nu s-a stabilit să fie neapărat din partid sau neapărat tehnocrat

Am discutat asta de principiu, a rămas ca premierul, azi, mâine, să se gândească la posibile soluții și să discute cu președintele Iohannis. Nu s-a stabilit să fie neapărat din partid sau neapărat tehnocrat. Trebuie găsit un om care să poată să gestioneze în continuare discuțiile din Parlament pe Codul fiscal, care este proiectul major al Guvernului Ponta. Este un lucru important și nu ne jucăm„, a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a recunoscut că „nu există o mare dorință să vină cineva la Ministerul Finanțelor”, dar s-a arătat sigur că premierul o să găsească „o soluție bună”.

E o nouă situație și probabil că Darius ( Vâlcov — n.r.) nu mai are starea interioară să poată să gestioneze lucrurile astea, să poată să se gândească serios la ea„, a adăugat Liviu Dragnea.

Președintele executiv al PSD a arătat că îi pare rău de situația în care se află Darius Vâlcov și a menționat că ședința de guvern programată luni, pe tema Codului fiscal, va avea loc.

Nu pot să spun că mă așteptam eu sau altcineva, nu avem de unde să știm ce e acolo, care sunt acuzațiile, decât că îmi pare rău. Codul trebuie să meargă înainte, în mod normal luni ne vedem în guvern pentru Codul fiscal, nu avem de ce să amânăm discuțiile, lucrurile sunt aproape finalizate. Codul fiscal trebuie să meargă înainte cu orice preț, pentru că este extrem de important și foarte bine primit de mediul de afaceri și de societate în general„, a argumentat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă situația lui Darius Vâlcov afectează imaginea Guvernului, ministrul a recunoscut că este vorba despre „o lovitură importantă”.

E o lovitură importantă, nu e ceva care să ne facă să fim bucuroși, dar, până la urmă, cel puțin așa cred eu, rămâne ceea ce face guvernul pentru economie, pentru societate, pentru România în general. Și, până acum, Guvernul a făcut lucruri bune și acum, din nefericire, exact când promovăm Codul fiscal, s-a întâmplat și acest necaz cu Darius Vâlcov. Dar cu Codul fiscal mergem înainte, nefiind nicio legătură dintre una sau alta„, a spus președintele executiv al PSD.

Chestionat ce părere are că sunt 13 membri ai guvernului care au probleme cu justiția, în ultimii trei ani, Liviu Dragnea a accentuat că aceștia nu aparțin doar actualului cabinet. „Membri ai guvernelor și trecute, nu numai guvernul Ponta. Au fost mai multe probleme care acum se descoperă„, a fost răspunsul lui Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat joi, pentru AGERPRES, că așteaptă întoarcerea președintelui Klaus Iohannis de la Bruxelles pentru a se consulta cu șeful statului înainte de a face o propunere pentru postul de ministru al Finanțelor Publice.

Șeful Guvernului a scris joi pe Twitter că i-a aprobat demisia ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, după ce DNA a cerut sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a acestuia.

„Având în vedere noua cerere a DNA am aprobat demisia dlui Vâlcov! Voi prezenta în cel mai scurt timp preș. Iohannis o noua propunere pentru MFP„, precizat Victor Ponta.

Vâlcov este cercetat de DNA într-un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta a aprobat DEMISIA ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...