Dragnea despre situaţia Arenei Naţionale: Primarul interimar al Capitalei îşi bate joc de o ţară întreagă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, "îşi bate joc de o ţară întreagă" prin faptul că nu îşi asumă redeschiderea Arenei Naţionale şi, astfel, determină mutarea echipei naţionale din Bucureşti.
Filip Stan
04 mart. 2016, 21:22
Dragnea despre situaţia Arenei Naţionale: Primarul interimar al Capitalei îşi bate joc de o ţară întreagă

„Este inadmisibilă abordarea primarului interimar — nici nu ştiu cum îl cheamă. Este un domn care nu ştiu cum a aterizat acolo, prin nişte jocuri politice dâmboviţene, dar este inadmisibil ca un asemenea personaj să mute, practic, echipa naţională din Bucureşti. Are toate posibilităţile legale şi documentele legale la dispoziţie, putea lua măsurile până acum. I s-au transmis de la federaţie — am vorbit şi eu cu federaţia — toate documentele. Cred că este rea credinţă sau neştiinţă sau şi una, şi alta, dar este păcat că am ajuns în situaţia aceasta. Vorbim de nişte materiale care sunt agrementate în Germania, am înţeles că este vorba despre materiale care au coeficient de siguranţă, în ceea ce priveşte rezistenţa la foc mai mare decât este în normele noastre, şi atunci nişte funcţionari şi un — nici măcar nu pot să îi spun primar interimar, un domn care gestionează biroul primarului general în această perioadă au hotărât că Arena Naţională trebuie închisă. (…) Îşi bate joc de o ţară întreagă. Nici nu vreau să intru în politică, aici nu are legătură apartenenţa lui politică, este vorba despre micimea lui„, a declarat Dragnea vineri seară, cu ocazia unei vizite în judeţul Bistriţa-Năsăud, relatează Agerpres.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperişul de la Arena Naţională.

Citeşte şi:  Arena Naţională se redeschide, dar naţionala joacă la Cluj. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al primarului CAPITALEI

„Îi solicit public domnului Dîncu să grăbească procedurile la minister, să elibereze acel agrement. Am depus expertiza pe 19 februarie. Teoretic, cel mai târziu la data de 19 martie am putea avea agrementul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Cel mai târziu pe data de 21 martie am putea deschide stadionul. În cazul în care Ministerul Dezvoltării nu eliberează agrementul, voi găsi o altă soluţie pentru a redeschide stadionul”, a afirmat vineri Răzvan Sava, în urma unei întâlniri avute la PMB cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal.

Primarul a precizat că i-a invitat pe reprezentanţii FRF la discuţii pentru a le prezenta situaţia referitoare la Arena Naţională. El a adăugat că i-a asigurat pe aceştia că îşi doreşte deschiderea stadionului, pentru ca bucureştenii să se poată bucura de această investiţie.

Citeşte şi: Vasile Dîncu: Există toate condiţiile pentru desfăşurarea meciului cu Spania la Bucureşti

„În acest moment stadionul Naţional Arena nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Am depus la Ministerul Dezvoltării expertiza tehnică, făcută la un laborator din Italia, acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieşit că materialul este de clasă B, deci este compatibil cu legislaţia în vigoare şi pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Naţională să obţină autorizaţia de securitate la incendiu”, a mai spus el.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De sâmbătă, 17 august 2024, de la ora 10, patru zodii trec printr-o mare transformare. Destinul lor se schimbă, nimic nu va mai fi la fel
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Împușcarea lui Ceaușescu, decisă mult înainte de decembrie 1989
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Se oprește mașina la ITP. Îți reține talonul și actele: Dacă te prinde, nu poți să pleci
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...