„În PSD? Nici vorbă. Ar fi chiar culmea. Eu am înţeles că în altă parte s-a implicat”, a declarat Dragnea, la ieşirea de la instanţa supremă, întrebat de jurnalişti despre implicarea Cambridge Analytica în campania electorală a PSD din 2016.
“Referitor la zvonurile vehiculate în presă privind o presupusă colaborare între Partidul Social Democrat şi SCL Cambridge Analytica, precizăm că PSD nu a lucrat cu această companie şi nici nu a solicitat o astfel de colaborare, nici în perioada alegerilor generale din 2016, nici într-o altă perioadă, înainte sau după acest scrutin electoral”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.
Un consultant britanic, Rupert Wolfe Murray, susţine că a fost abordat de Cambridge Analytica înaintea alegerilor parlamentare din România, din 2016, pentru a lucra pentru Partidul Social Democrat, scrie abcnews.
Citeşte şi: Cazul Cambridge Analytica atinge şi România: Alegerile din 2016 ar fi putut fi influenţate
Conform sursei citate, Rupert Wolfe Murray a declarat miercuri pentru AP că Mark Turnbull, reprezentant al Cambridge Analytica, l-a contactat în august 2016.
El a invocat un e-mail în care Turnbull explica că două persoane ar urma să fie incluse în echipa de campanie, pentru a oferi consiliere pe teme de strategie şi asistenţă în timpul campaniei, pentru următoarele două – trei luni.
Wolfe Murray a susţinut că a respuns oferta, pentru că el nu lucrează pentru partide politice.
Rupert Wolfe-Murray este jurnalist şi regizor de documentare. El a scris pentru Dilema Veche şi a locuit o vreme în România.
Societatea de analiză a datelor Cambridge Analytica se află în centrul unui scandal, fiind acuzată că a cules informaţii private de la peste 50 de milioane de utilizatori Facebook fără acordul acestora, cu scopul de a dezvolta tehnici de susţinere în campania prezidenţială din 2016 a lui Donald Trump.