UPDATE: Liviu Dragnea a fost asaltat din nou marți de câțiva protestatari la ieșirea din sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, liderului PSD fiindu-i cerută demisia după ce a primit o condamnare cu suspendare în dosarul „Referendumul”.
Liviu Dragnea s-a prezentat la sediul ÎCCJ, unde se desfășoară un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.
În momentul în care a intrat în curtea instanței, Dragnea a fost întrebat cum comentează decizia de condamnare în dosarul „Referendumul”, iar președintele PSD a răspuns: „Mergem la Europa să vedem”.
Tot atunci, un bărbat i-a oferit o cască de culoare roșie, pe care scria: „#REZIST”. „Un cadou din partea noastră. Știu ca sunteți inginer”, i-a spus bărbatul, în timp ce liderul PSD a replicat: „Vă rog să îmi dați voie să ajung în instanță”.
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.
În același dosar a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimiși în judecată mai mulți angajați de la DGASPC Teleorman.
Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.