”Practic, nu se iau bani dintr-o parte sau alta. Sunt foarte multe localități rurale care nu au bani de iluminat public, care nu au bani să-și asigure salariile, să pietruiască o uliță, pentru că au venituri foarte mici și atunci noi am propus, pentru fiecare localitate rurală, să aibă cel puțin 15 miliarde de lei obligatoriu venituri minime, la care mai adăugăm o sumă care se repartizează pe fiecare localitate, în funcție de numărul de locuitori (50%), pentru localitățile care au depus proiecte se împarte în mod egal suma (15%) și o sumă la care se califică numai cei care au depășit gradul de colectare de 90%”, a precizat Dragnea.
El a precizat că localitățile care nu au un grad de colectare ridicat vor primi mai puțini bani și acest lucru îi va stimula pe primari să colecteze taxele și impozitele.
Dragnea a menționat că banii care vor fi alocați în această direcție provin din sumele pentru echilibrarea bugetului, „deci nu din sume în plus”.
Potrivit lui Dragnea, această modificare a legii menționate urmează să se facă prin derogare numai în 2015, urmând ca în primul semestru Ministerul Finanțelor și cel al Dezvoltării să evalueze efectele implementării și, dacă va fi nevoie, să se vină cu corecții și modificarea legii finanțelor publice locale să fie valabilă permanent.