Dragnea: Oprea poate fi un PREMIER bun, dar PSD NU poate rămâne într-un guvern în care nu dă premierul

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seară, la o emisiune de televiziune, că vicepremierul Gabriel Oprea ar putea fi un premier bun, însă PSD nu poate face parte dintr-un guvern în care premierul nu este dat de social-democraţi.
Iulian Tudor
17 sept. 2015, 20:24
Dragnea: Oprea poate fi un PREMIER bun, dar PSD NU poate rămâne într-un guvern în care nu dă premierul

Premierul Victor Ponta a fost trimis, joi, în judecată de DNA în dosarul Turceni-Rovinari. După anunţul DNA, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia lui Victor Ponta.

Liviu Dragnea a declarat că nu a vorbit cu Victor Ponta după anunţul privind trimiterea acestuia în judecată, că va discuta la partid pentru a vedea ce este mai bine pentru PSD, adăugând că PSD vrea să rămână la guvernare şi că e important ce decizie va lua şi Ponta.

„Nu e o surpriză, este un dat (trimiterea în judecată-n.red). Poziţia PSD în situaţia asta nu e foarte simplu de luat, nu o s-o spun eu acum. Este o decizie cu consecinţe foarte serioase atât asupra partidului, cât şi asupra guvernării. Ce pot spune este că PSD doreşte să rămână la guvernare, plecarea lui Ponta din fruntea guvernului poate să pună partidul într-o situaţie dificilă, nu este o garanţie că preşedintele Iohannis va numi un premier tot din partea PSD. Victor Ponta e un premier care a condus câteva guverne bune pentru ţară, a avut rezultate economice foarte bune. Probabil că în zilele următoare vom vorbi, o să discut şi cu Ponta şi cu partidul. Nu sunt semne că partidul nu l-ar mai susţine, importantă este decizia lui. Nu am vorbit cu el astăzi, important este să-şi pună ordine în gânduri. Nu este o situaţie dorită„, a spus Dragnea,  la B1 TV.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea: Nu am vorbit cu Victor Ponta. PSD doreşte să rămână la guvernare

În cazul unei demisii a lui Ponta, Dragnea a respins ideea ca PSD să facă parte dintr-un Guvern condus de gabriel Oprea.

Dragnea a explicat că este firesc ca partidul cel mai mare din coaliţie să dea premierul, aşa cum a fost înţelegerea iniţială.

Domnul Oprea cred poate să facă față funcției de prim ministru, are suficientă experiență (…) dar, din punct de vedere politic, PSD nu poate să rămână într-un guvern în care premierul nu este stabilit de către PSD. Nu se poate, politic, nu se poate (…). Este partidul cel mai mare din această coaliție, trebuie să aibă conducerea guvernării„, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă are vreo înțelegere cu PNL, în cazul în care Victor Ponta își va da demisia, Dragnea a răspuns „categoric nu”. „Nu. Nu puteam să generăm o discuție cu PNL pe acest subiect. Categoric nu, nu avem nicio înțelegere, nicio discuție făcută cu PNL. (…) o să discutăm în coaliție, nu avem de ce să discutăm cu PNL„, a adăugat Dragnea.

El a adăugat că nu are niciun semnal din partea preşedintelui Klaus Iohannis că, în eventualitatea demisiei lui Ponta, ar numi un premier tot de la PSD, adăugând că ar fi un risc ca Ponta să-şi dea demisia.

„Preşedintele Iohannis nu a spus aşa ceva, că premierul rămâne la PSD, preşedintele are dreptul constituţional să desemneze un candidat pentru funcţia de premier, eu ştiu că până acum Iohannis a vorbit despre dorinţa lui de a avea un guvern PNL. (…) Este un risc (ca Ponta să-şi dea demisia-nr.)„, a mai arătat Dragnea.

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost întrebat, miercuri seară, dacă va ajunge premier în toamnă, „aşa cum se zvoneşte”, declarând că Victor Ponta este premierul, „un premier bun, care va deveni şi mai bun”, însă a admis apoi că şi el ar putea fi „o soluţie” pentru premier.

CITEŞTE ŞI: Andreea Paul: „Mulţi cred despre Gabriel Oprea că poate să fie un premier bun al României”

 


Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Carnea care te ajută să slăbești. Mihaela Bilic recomandă s-o consumi în fiecare zi: “Nu veți regreta!”
Capital.ro
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Au CRESCUT uluitor importurile de lactate! Se consumă lapte din toată Europa!
Adevarul
Febra și metoda „șosetelor umede”. Ce spun specialiștii despre remediul natural la modă pe tot globul
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Răspunsurile lui Alfred Bulai la întrebările procurorului. A recunoscut toate obscenitățile
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000 de euro 😲
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
A nins în Europa! Imagini cu zonele acoperite de zăpadă! Când ajunge ciclonul Boris în România
Capital.ro
S-a dat ordinul în România! Se anulează jumătate din datorii. Cine poate beneficia
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Marcel Ciolacu: Reforma sistemului de sănătate revine Parlamentului
MediaFlux
RĂSTURNARE privind NEGOCIERILE de PACE! RUSIA a DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...