„Aşteptăm un cvorum. Ce vă pot spune, cu siguranţă, prima dată când va fi pe ordinea de zi şi vom avea cvorum, această Ordonanţă, în opinia mea, trebuie picată, categoric. Eu am înţeles că s-a pierdut prin sertare, prin holurile astea foarte lungi de la Parlament, sunt colegi de-ai mei care, sigur, influenţaţi de alte instituţii, care au început să plângă, care au venit cu tot felul de argumente că trebuie să rămână în vigoare. Poziţia mea este foarte clară, acea ordonanţă trebuie picată”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit news.ro.
Totodată, preşedintele social-democraţilor a susţinut că sistemul de salarizare trebuie repus pe baze normale.
„Atât timp cât noi nu ne refacem, nu restructurăm sistemul de salarizare, să-l punem pe baze normale, în condiţiile în care-i văd pe aceşti membri ai Guvernului cum mint, cum manipulează şi cum se opun unei măriri de 15% pentru categorii largi de români, dar ei beneficiază de acele salarii foarte mari, ca să nu zic altfel, eu vă spun că, cu prima ocazie în care pot, acea Ordonanţă va trebui să fie picată. Această Ordonanţă va pica, cu prima ocazie când se va putea, şi reţineţi declaraţia mea”, a spus Dragnea, adăugând, însă, că un vot de respingere a Ordonanţei privind salariile demnitarilor va fi destul de greu de dat în această legislatură, dar ”niciodată nu e imposibil”.
În luna octombrie, Partidul Naţional Liberal a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru deblocarea şi introducerea în dezbatere parlamentară a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind salariile demnitarilor, liderul PNL Alina Gorghiu acuzând PSD şi ALDE că au ţinut proiectul la sertar şi că termenul de adoptare a raportului a expirat de un an.
Guvernul Ponta a decis în iulie 2015 ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea în 8 iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier.
Senatul a respins pe 18 noiembrie 2015 Ordonanţa Guvernului privind creşterea indemnizaţiilor lunare pentru înalţii demnitari. De atunci, ordonanţa s-a blocat însă în comisii, fără a mai intra în dezbatere. Camera Deputaţilor e for decizional în acest caz.