Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori şi persoane cu drept interzis de a vota.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl acuză că a constituit un sistem național de influență pentru a determina autoritățile publice centrale, județene și locale aflate sub controlul politic al formațiunii politice, de a se implica în: exercitarea de presiuni asupra președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot și a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători; folosirea unei urne mobile în condiții contrare legii.
„Am fost la procurori. Mi s-au adus la cunoştinţă nişte învinuiri, principala învinuire că m-am asociat cu mii şi zeci de mii de oameni pentru a asigura o prezenţă la vot mai mare de 50%. În cuvinte mai simple, sunt chemat la DNA pentru că împreună cu miloane de români am venit să votăm la referendum. Asta e tot ce vă pot spune acum. Vreau să mai transmit un semnal, să nu se sperie, sunt viu şi nevătămat şi o să mergem înainte”, a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea din sediul DNA.
Secretarul general al PSD a precizat că nu are vreo interdicţie de a părăsi ţara, precizând că este „un om liber”.
Întrebat fiind dacă în opinia sa acuzaţiile aduse de către procurorii DNA au legătură cu o posibilă „răzbunare” venită din partea preşedintelui Băsescu, Dragnea a răspuns categoric: „Cu certitudine. Eu nu am făcut nimic greşit. Ceea ce am făcut noi au făcut toate partidele. Fiecare partid are dreptul legal să primească informaţii de la membri cu ce se întâmplă”.