„Propunerea a venit de la sindicate, nu a venit de la mine. Altădată să ţină cont de propunerile Ligii. Altădată, la propunerile ligii alegeţi una dintre propunerile ligii, ce depinde de ligă, nu puneţi de la fotbal feminin sau sindicate să aleagă ce e mai bine de LPF, atunci nu e în regulă. În ţara asta, sindicatele conduc, vorba domnului Băsescu. De aici a ieşit o bulibăşeală. Noi am propus două variante. Ori să rămână Rapidul direct ori să rămână articolul 20 din regulament, pe care federaţia îl scosese şi de aici bulibăşeala cu barajul cu care ne-am făcut de râs”, a spus Dragomir, la finalul Comitetului de Urgenţă al FRF.
El a menţionat că FC Rapid nu are niciun motiv pentru care să dea LPF şi FRF în judecată pentru retrogradarea în Liga a II-a. „De ce să dea Rapid în judecată federaţia şi liga? Liga a ajutat Rapidul, nu i-a dezavantajat”, a completat Dragomir.
TAS a anunţat, vineri, că a obligat Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA.
Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.
Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).
Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.
Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.