Au trecut 25 de ani de când Dragoș Bucur a fost diagnosticat cu diabet insulinodependent. Prezentatorul și-a dat seama că ceva nu e în regulă fiindcă începuse să slăbească foarte mult, când avea doar 22 de ani.
Îngrijorat de această situație, actorul s-a dus la doctor, unde a aflat că are diabet. „Beam, mâncam și mă culcam. Poliurie, polifagie, polidipsie. Adică faci pipi des, mănânci mult, îți e sete în permanență. Sunt aceste trei simptome clasice. Slăbisem cred că vreo 15 – 20 de kilograme și la un moment dat te duci la doctor”, a povestit el, în cadrul unui podcast.
Cei care au diabet trebuie să fie foarte atenți la cum o tratează pentru a nu se agrava și mai rău. A început să mănânce sănătos, să facă sport și să se odihnească.
„Cel mai greu îți este până te obișnuiești cu ideea. Nu vreau să minimizez boala, e o boală foarte parșivă, pentru că dacă nu ai grijă, în zece ani ai corpul praf”, a mai povestit Dragoș Bucur.
Citește și Ioana Ginghină, din nou în rochie de mireasă! „Sper să fie ultima, nu știm ce se poate întâmpla”
Dragoș Bucur reușește să-și țină boala sub control. Face injecții cu insulină și mănâncă cât mai sănătos.
„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an-doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoie de dulciuri apelez la un smoothie sau fructe ori smochine, cam așa ceva, dar mai mănânc și dulciuri.
În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi. Îți dau un exemplu… o felie de pâine are zece hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru zece hidrați este de două unități de insulină.
Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori douăzeci de unități de insulină înseamnă patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine îmi fac patru unități de insulină. Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați”, a spus Dragoș Bucur, pentru Click!.