„Orice fabrică de hârtie sau textile poate amenaja artizanal un loc unde să producă măşti. Şi noi probabil, dar trebuie să ne aprovizionăm cu materie primă şi durează. Măştile simple au anumite specificaţii, dar în condiţii de urgenţă se pot accepta proceduri simplificate de lucru”, a spus Dragoş Damian, citat de zf.ro.
El a adăugat că ministerul Sănătăţii nu a făcut vreo teleconferinţă cu producătorii de medicamente.
Şeful Terapia a trimis însă către ministerul Sănătăţii sugestiile producătorilor români pentru măsurile în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, iar miza în această perioadă este ca angajaţii din fabrici să rămână motivaţi.
„Important acum este să ţinem în fabricile de alimente şi medicamente angajaţii stimulaţi să vină la muncă. Degeaba pot fabrica eu orice dacă ei rămân acasă. Degeaba merg bănci şi wi-fi-ul dacă rămânem fără combustibili, alimente şi medicamente. Pe termen imediat, acestea trebuie asigurate”, a mai spus Damian.
Terapia Cluj a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 750 mil. lei. România mai are puţine fabrici care produc local medicamente, în piaţă activând circa 120 de firme care au ca domeniu de activitate fabricarea produselor farmaceutice (CAEN 2120).
Citeşte şi: Nelu Tătaru: Ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri