România este îndatorată pentru că România este dezindustrializată şi pentru că politicienii nu sunt deloc interesaţi de fabricile din țară, chiar dacă acestea produc marfă de calitate, pe care, în cea mai mare parte, o exportă, scrie Dragoş Damian.
„Autoturisme, mâncare și suplimente alimentare, băuturi nealcoolice și alcoolice, mobilă, obiecte sanitare, medicamente, încălțăminte, îmbrăcăminte, materiale pentru finisaje interioare sau exterioare, birotică, aparate electrocasnice, cosmetice, șervețele și hârtie igienica. Cu toate că România este dezindustrializată și importurile sunt de nestăvilit, toate bunurile de larg consum enumerate mai sus, dar și multe altele se fabrică (încă) la noi, o sumedenie dintre ele sunt exportate, numeroase țari din lume laudă industria de manufactură din România.
Și pentru că Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă, șefi de partide, sunt concentrați pe reindustrializarea României, iar Marcel Ciolacu, șef de partid, este concentrat pe „Cumpără Românește”, membrii de partid cu mic cu mare, disciplinați și impregnați de entuziasmul și patriotismul economic al liderilor, au pornit la pas prin fabricile din România. Le găsesc cu greu, pentru că unii cred că economie = imobiliare, nu au intrat într-o fabrică în viața lor de parlamentari sau europarlamentari, chiar dacă se află în orașul lor. Dar, în anul electoral 2024, sunt cuminți, ascultă de șefii de partid, se duc în fabrici.
Citeşte şi: Scad ratele la bănci pentru români. Decizia va intra în vigoare din 12 iunie
Vestea bună pentru șefii de fabrici este că, având politicieni de marcă musafiri neașteptați în halele lor de producție, îi pot întreba dacă au în casă produsele fabricate în acele hale. Am dubii serioase că în acest moment politicienii se îmbracă de la Braiconf sau Secuiana, se încalță de la Anna Cori sau Marelbo, cumpără cosmetice de la Farmec sau Elmiplant si își întăresc organismul cu suplimente fabricate la Fiterman sau Biofarm – asta ca să numim doar 8 dintre cele mai bune companii din România. Pentru că pur si simplu o mare masă dintre politicieni nu știu că aceste companii există. Mai țineți minte când, anul trecut, în inflație de nestăvilit, politicienii se căzneau să numere pe degete fabricile de zahăr și ulei, încercând să reducă dependența de importuri la mâncare? Apropo, nu a avut niciun efect frământarea de anul trecut, importurile de zahăr și ulei sunt la locul lor.
Așadar, în 2024 va fi pelerinaj de politicieni în fabricile din România, nu pentru că le dictează conștiința, ci pentru că au ordin de mai sus. Atunci când parlamentarii si europarlamentarii vor accepta că la baza economiei stau fabricile, șantierele de construcții și fermele agricole, atunci România va începe să devina o economie puternică.”, a scris Dragoş Damian, într-un editorial pentru Stiripesurse.