„Proiectul este finalizat la MFP. Am avut discuții tehnice pe acest proiect, am colaborat și cu experții departamentului fiscal de la FMI. Acest an, 2016, este un an în care activitatea autorităților și a Parlamentului a fost mai scurtă, ne-a lăsat mai puțin timp la dispoziție pentru finalizarea acestui proiect, dar noul Guvern, noul Parlament vor putea prelua un proiect, din punctul nostru de vedere, finalizat”, a explicat Anca Dragu.
Potrivit acesteia, proiectul își propune să facă o diferențiere între investițiile în producția offshore de produse petroliere. „În acest proiect am luat în calcul păstrarea redevențelor și o diferențiere pentru onshore și offshore, diferențiere care a fost inclusă și în legea din Parlament, în sensul în care, într-adevăr, investițiile pentru offshore sunt de anvergură mai mare, și aici luăm în considerare deductibilități mai mari pentru offshore, pentru a recunoaște efortul mai mare inițial de investiție”, a subliniat Anca Dragu.
Legislația în domeniu e expirat în urmă cu trei ani și de atunci noua legislație este tot în stadiul de discuții.
La capitolul nerealizări ale acestui an de guvernare, ministrul Finanțelor a menționat proiectul referitor la înființarea unei bănci de dezvoltare. „Am găsit un proiect (la preluarea mandatului—n.r.) care avea multe observații din partea instituțiilor financiare internaționale. Acesta avea două elemente lipsă: nu avea o analiză a nevoii ce trebuie acoperită de această bancă și guvernanța băncii nu era bine definită”, a mai spus Dragu, conform Agerpres.
Aceasta a explicat că, în timpul mandatului său, a fost demarată consultarea cu Comisia Europeană, referitoare la ajutorul de stat, și a fost obținut acordul forului european însă proiectul nu este încă finalizat.
Citeşte şi Dragu (MFP): Veniturile gospodăriilor au crescut cu 12% la şase luni