Drama lui Dorel Vișan. Unul dintre cei mai iubiți actori din România, cunoscut pentru rolurile excepționale din zeci de filme românești, precum Senatorul melcilor și Balanța, a ajuns la onorabila vârstă de 85 de ani. Cu toate acestea, maestrul este departe de a fi fericit. Acesta se confruntă cu o problemă, pe care majoritatea oamenilor care au depășit o anumită vârstă o resimt, respectiv singurătatea. Acesta a declarat că se simte abandonat, după ce s-a retras de pe scenă, iar acum locuiește singur la țară. După atâția ani de glorie, în care era înconjurat de mulți oameni, actorul a ajuns într-un punct extrem de trist.
Citește și: Drama neștiută povestită de regretatul actor Vladimir Găitan: „Am pierdut şapte copii!”
Dorel Vișan este unul dintre cei mai cunoscuți actori din țară, avât un palmares extrem de vast, care cuprinde peste 40 de roluri în teatri și mai mult de 50 de roluri în filmele românești și internaționale. Lumea îl adoră pentru interpretările sale spectaculoase, însă actorul a decis cu mai mulți ani în urmă să se retragă de pe scenă. Actorul simte acum, că odată cu renunțarea la lumina reflectoarelor a fost uitat. Acesta spera că lumea îl va mai căuta, însă realitatea a fost cu mult mai tristă. Acesta se bazează numai pe copiii lui și pe forțele pe care le mai are.
„Am ajuns la o concluzie foarte tristă. Nu mai am nici cui da un telefon. Colegii mei nu mai sunt. Prietenii au pierit şi ei. Eu însumi mă caut tot mai rar. Nu mai ştim unde mergem şi de unde venim. E trist ce se întâmplă.”, a mărturisit Dorel Vișan.
De mai bine de 30 de ani soția sa s-a stins din viață, iar actorul este nevoit să facă față singur greutăților vieții. Durerea decesului a fost una cumplită, însă scena l-a salvat de fiecare dată, ajutându-l să depășescă cele mai grele situații din viața sa. Actorul a decis totuși să părăsească scena, iar acum este pus în situația în care să facă față singurătății.
Actorul Dorel Vișan s-a născut pe 25 iunie 1937, în județul Cluj, absolvind cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București în 1965. În anul următor a reușit să obțină un post la Teatrul Național din Cluj, apărând pe scena acestuia mulți ani după.