Drama cumplită a unei românce care a rămas paralizată după o operație în Italia. Viața româncei stabilite în peninsulă a fost extrem de frumoasă până pe data de 25 august 2017 când a decis să se opereze de o tumoare benignă la un spital din Verona.
Deși intervenția chirurgicală nu prezenta riscuri și presupunea doar înlăturarea propriu-zisă a tumorii, în momentul în care s-a trezit din anestezie românca a fost anunțată că a rămas tetraplegică și că nu își va mai putea mișca vreodată mâinile și picioarele.
Vestea a căzut ca un trăsnet peste biata româncă, care nici acum, după șase ani, nu a reușit să depășească acest eveniment cumplit și să accepte ca viața sa nu va mai fi niciodată ca înainte.
„Aveam doar 36 de ani, două fiice de crescut și atâtea vise… Acea zi blestemată mi-a luat totul, viața mea a devenit un iad…. Niciodată, niciodată nu voi putea detalia această nouă realitate. în ciuda faptului că au trecut aproape șase ani, zâmbetul meu este încă prezent pentru oamenii care mă iubesc, în schimb lacrimile le am în inimă în fiecare clipă a acestei vieți blestemate….
Data care mi-a schimbat viața pentru totdeauna, distrugând-o, a fost 22 august 2017. Când m-am trezit din anestezie, a început coșmarul meu: nu îmi mai puteam mișca picioarele și brațele, de fapt nu le voi mai mișca niciodată”, a declarat Sabrina Di Girolamo.
La scurt timp după intervenția care a nenorocit-o pe viață, Sabrina a decis să dea în judecată spitalul care acum trebuie să îi plătească despăgubiri uriașe.
Autoritățile care au anchetat acest caz spun că drama româncei este din cauza unei greșeli efectuate de medicii care au operat-o. Concret, cei care sunt bănuiți că declanșat paralizia femeii sunt neurochirurgul și anestezistul care au efectuat intervenția.
Acum, judecătorii italieni au obligat spitalul să îi plătească Sabrinei despăgubiri în valoare de peste 1 milion și jumătate de euro.
„Trebuie să se considere că manevra de poziționare a pacientului a fost efectuată incorect, provocând traumatismul care ar fi determinat atunci starea actuală de tetraplegie.
Autorul manevrei a fost un simplu rezident, a cărui activitate ar fi trebuit să fie supravegheată de neurochirurgul responsabil cu intervenția. Acesta din urmă, în schimb, nu fusese prezent în timpul manevrei menționate mai sus, așa cum ar fi trebuit”, se arată în raportul Tribunalului din Verona.
Citește și Pensionară din Italia, jefuită de o badantă româncă. Fiica italiencei a alerta poliția