Dramă URIAŞĂ în familiile sportivilor din Cluj, decapitaţi în 2006. Părinţii lor sunt EXECUTAŢI SILIT

Cazul celor trei tineri handbaliști de la Clubul sportiv al Grupului Scolar "Unirea" din Cluj-Napoca a șocat întreaga țară în 2006. Ei reveneau dintr-un cantonament de la mare, iar la Giurgeni, județul Ialomita, au fost decapitați într-un accident de circulație.
Iulian Tudor
18 iun. 2015, 12:28
Dramă URIAŞĂ în familiile sportivilor din Cluj, decapitaţi în 2006. Părinţii lor sunt EXECUTAŢI SILIT

La 9 ani de la acea dramă, familiile acestor copii au primit din partea Curții de Apel Cluj despăgubiri record, dar care nu puteau repara pierderea, scrie stiridecluj.ro. Justiția clujeană obliga asiguratorul la plata sumei de 600.000 de euro, adică câte 200.000 de euro pentru fiecare familie.

Cei trei tineri morți se numeau Bogdan Viorel Octavian (16 ani), Olian Bogdan (15 ani) si Mircea Coldea (16 ani). Șoferul unui TIR, Florin Danciuc, condamnat în 2010 la 3 ani de închisoare cu executare, care transporta tabla, a intrat pe contrasens si a sectionat pur si simplu microbuzul in care se aflau sportivii de la Clubul Unirea. Sportivii au murit pe loc decapitati.

Citeşte şi Actriţă cunoscută, implicată într-un ACCIDENT RUTIER. A ajuns de urgenţă la spital

Părinții victimelor au încasat în cele din urmă despăgubirile de la asiguratorul CARPATICA ASIG, dar susțin că pe baza unor „artificii” din legislație s-au trezit că sunt executați pentru a returna banii.

Familia Coldea are cel mai mult de suferit, având și bunuri pe care asiguratorul a pus sechestru. Toți membrii familiei, cei doi părinți, și surorile băiatului decedat au popriri pe salarii, iar locuința și mașinile sunt scoase la licitație.

Ana-Maria Toader, sora lui Mircea Coldea, de profesoe avocat ne-a relatat întreaga dramă prin care trece acum familia ei.

„Va relatez pe scurt situatia juridica a proceselor dupa moartea fratelui nostru. Desi am prezentat-o oarecum detasat, sunt surprinsa de ce neconcordante juridice si inechitati au creat instantele de judecata din Romania. Sunt de profesie avocat, si imi este mie si colegilor, care m-au ajutat in dosar, imposibil sa inteleg cum s-a ajuns aici. Din punct de vedere juridic, totul pare o mare aberatie. Noi suntem acum nevoiti sa facem imprumuturi, sa „platim” moartea fratelui nostru. Imi este tare greu sa le explic si parintilor mei cum s-a ajuns aici si ma gandesc ca si dvs. va este dificil sa urmariti expunerea de mai jos. Sper totusi ca voi reusi sa ma fac inteleasa. Atasat aveti si acte care sustin cele spuse.

Citeşte şi Trei tineri, implicaţi într-un grav accident de circulaţie. Doi au rămas încarceraţi

În iulie 2006, fratele nostru, COLDEA MIRCEA, a decedat intr-un accident rutier cand se intorcea din cantonamentul de handbal de la mare. O data cu el, au murit si alti 2 colegi si unul a fost ranit grav.

De atunci pana in prezent suntem in procese peste procese. Initial (2006-1012), am asteptat sa se finalizeze procesul penal, dupa ce s-au efectuat mai multe expertize pentru a se stabili vinovatul.

Procurorii si instantele de judecata au decis ca soferul autotrenului este vinovat, gasindu-se si nereguli la marfa sa, printre care gabarit depasit nesemnalizat corespunzator, lipsa documente transport corespunzatoare, incarcatura neregulamentara. In urma acestui proces, ni s-a acordat o suma de 200.000 euro daune morale, la fel ca si celorlate doua familii. Persoanele care erau obligate la plata acestei sume era inculpatul, partea responsabila civilmente IMPEX SAGITARIUS si asiguratorul CARPATICA ASIG, conform sentintei.

Mai multe amănunte aici.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'