Citeşte şi: Legea privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, promulgată de Iohannis
El a remarcat că dispariţia tricolorului românesc nu a fost un „gest izolat de lezare a simbolului naţional’ în preajma Zilei Naţionale a României, amintind că pe data de 1 Decembrie 2014, în municipiul Târgu Secuiesc au fost arborate mai multe drapele negre pe câteva case din zona centrală, iar în 2013, în preajma sărbătoririi Zilei Unirii din 24 ianuarie, drapelul tricolor din faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe a fost vandalizat, fiind tăiat în două locuri. Cazul, investigat de Poliţie, a rămas cu autori necunoscuţi.
Potrivit legii privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, promulgate în 18 noiembrie, depunerea la Mormântul Ostaşului Necunoscut a altor obiecte în afară de flori, coroane, jerbe de flori sau alte obiecte demne de cinstirea memoriei celor prevăzuţi la art. 2-4 din Legea nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.
Actul normativ a fost adoptat, pe 21 octombrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. În expunerea de motive a proiectului se arată că Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor a constatat, în urma multiplelor controale, că regimul juridic al acestor necropole nu este respectat, cazurile de profanare a mormintelor eroilor de război fiind numerose, oficiul solicitând astfel modificarea Legii nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, în sensul înăspririi sancţiunilor.