Fiind un preparat destul de simplu de pregătit, chiar și gospodinele mai puțin neexperimentate îl pot încerca, scrie huff.ro. Radu Anton Roman a lăsat o rețetă extrem de apreciată de drob, pe care o poți încerca și tu. Iar smântâna îi va da un plus de savoare.
Citeşte şi PAŞTE 2018. Friptură de miel la cuptor, aşa cum o face Horia Varlan
Iată de ce ai nevoie:
1 kg măruntaie de miel – ficat, inimă, plămâni, rinichi, splină
2 cepe
3 legături de ceapă verde
150 g unt
3 legături de usturoi verde
6 ouă mari (sau numai 2, dacă nu puneți smântână)
1 pahar de smântână
Verdeață (mărar și pătrunjel)
sare,
piper
1 prapur de miel.
Cum se pregătește:
Prapurul se spală foarte bine, apoi se lasă în apă rece. Măruntaiele, de asemenea, se spală de mai multe ori, până nu se mai observă urme de sânge. Se opăresc scurt în apă clocotită. Se fierb în apă cu un praf de sare timp de 30 de minute de la primul clocot. Se scot din apă și se pun la răcit, apoi se toacă mărunt.
Citeşte şi PAŞTE 2018. Reţeta delicioasă de drob de miel a lui chef Cătălin Scărlătescu
Ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul și verdeața se toacă mărunt. Ceapa uscată se pune apoi la prăjit în unt, apoi se adaugă și ingredientele tocae mai devreme și se mai lasă timp de cinci minute să fiarbă bine. Se ia prăjeala de pe foc, se scurge bine de grăsime și se lasă la răcit.
Ouăle se bat cu sare și cu piper. Se amestecă toate ingredientele împreună cu smântâna. Prapurul se întinde și se umple cu amestecul.
Drobul se lasă la foc mic
Se unge cu unt o tavă adâncă de cozonac, se așază drobul și se pune la cuptor, până se rumenește. Potrivit lui Radu Anton Roman, drobul trebuie să se lase la foc mic, pentru a se rumeni ușor și pentru a nu se arde.