Drob din ficat de pui – varianta 1
Ingrediente:
● 1,5 kilogram de ficat de pui,
● 2 legături de mărar,
● 2 legături de pătrunjel,
● 10 fire de ceapă verde,
● 10 – 12 ouă
● condimente: sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Se fiebe ficatul, se lasă să se răcească şi apoi îl treceţi prin maşina de tocat carne. Apoi, se taie verdeţurile şi ceapa rondele, se amestecă cu ficatul tocat, potrivim de gust cu sare şi piper, se adăugă ouăle şi se omogenizează compoziţia. Se toarnă apoi într-o tavă şi se dă la cuptor 40 de minute.
Sursă: Bucătăraş.ro
REŢETE DE PAŞTE. Dob din ficat de pui – varianta 2
Ingrediente:
● 700 grame de ficăţei de pui;
● 700 grame de ciuperci;
● 5 legături de ceapă verde;
● 5 oua;
● o legătură de mărar;
● o legătură de pătrunjel;
● 3 linguri de ulei;
● sare;
● piper.
Mod de preparare:
Ficăţeii se spală şi se fierb pentru 5 minute. Apoi, se scot din apă şi, eventual, se spală. Ciupercile se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. Acestea se călesc împreună în ulei. Ficăţeii se mărunţesc. Peste ei se adaugă ciupercile şi ceapa, ouăle, verdeaţa, sare şi piper. Toate aceste ingrediente se amestecă bine.
Într-o tavă pentru chec sau cozonac se pune hârtie de copt, apoi compoziţia. Tava se dă la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu. Apoi se scoate tava şi se unge drobul desupra cu un ou bătut bine cu puţină sare. Se mai lasă încă 10 minute şi drobul e gata.
Sursă: PetitChef
REŢETE DE PAŞTE. Drob din ficat de pui – varianta 3
Ingrediente:
● 1 kilogram de pipote şi inimi de pui,
● 1 kilogram de ficat de pui,
● 4 cepe mari tocate,
● 2 legături mari de ceapă verde,
● 2 legături de pătrunjel,
● 2 legături de mărar,
● 5 ouă crude,
● 6 linguri de ulei,
● 3 ouă fierte,
● sare,
● piper.
Mod de preparare:
Pipotele şi inimile se spală şi se lasă timp de 30 de minute în apă rece cu sare. Apoi, se pun la fiert. Din când în când se ia spuma. Cât timp fierb pipotele, ficăţeii se călesc în cele 6 linguri de ulei, până se rumenesc uşor. Apoi, se scot ficăţeii şi se lasă să se răcească. În acelaşi ulei se călesc ceapa uscată tocată mărunt până se înmoaie bine, se adaugă şi ceapa verde şi se lasă la călit pentru 2-3 minute.
Se ia oala de pe foc şi se lasă ceapa la răcit. Când pipetele şi inimile au fiert, se scurge apa şi se lasă să se răcească. Apoi, pipotele, inimile şi ficăţeii sunt tocaţi mărunt. Pot fi daţi şi prin maşina de tocat sau mărunţiţi în robotul de bucătărie.
Într-un castron încăpător se amestecă pipotele şi inimile, ficatul, ceapa calită, mărarul, pătrunjelul, cele 5 ouă crude bătute uşor. Sarea şi piperul se adaugă după gust. Toate aceste ingrediente se amestecă bine. Apoi, se toarbă un sfert din compoziţie într-o tavă mare de cozonac tapetată cu foaie de copt, se aseză cele 3 ouă fierte unul lângă altul pe lungimea tăvii şi se pune deasupra restul de compozitie. Se nivelează frumos deasupra şi tava este băgată la cuptor, la foc mediu pentru 30-35 de minute sau până ce drobul s-a rumenit frumos şi oul din compoziţie s-a închegat.
Sursă: Culinar.ro
INGREDIENTE
organe de la un miel, căpăţâna de miel, ceapa verde 2 legături, usturoi verde 2 legături, mărar verde 2 legături, sare iodată, piper proaspăt măcinat, ouă 3 bucăţi, ouă fierte 5-6 bucăţi, prapure.
MOD DE PREPARARE
Organele se fierb în apa cu un praf de sare. Căpăţâna de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele şi carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziţia de carne. Se asezonează de sare, piper, se adaugă ouale crude şi se amesteca bine până se omogenizeaza compozitia. Într-o forma rotunda se asează prapurele, se pune jumătate din compoziţie, se aşează după dorinţă ouale fierte, se adaugă restul de compoziţie şi se acoperă cu prapurele. Se pune la cuptorul preîncins, la copt cca. 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea.
Sursa: bucătăraş.ro
INGREDIENTE PENTRU UN DROB:
Organele de la 1 miel (ficatul, splina, rinichii, inima, plămânii), 500 g ficat de pui, 1 lob piept de pui,
1 legătură de ceapă verde, 2 legături de usturoi verde, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, 1 legătură
de ştevie, 1 legătură de lobodă, 3 ouă crude, 2 linguri de ulei, puţin prapur de porc – partea subţire, 2 linguri
de făină, 1 lingură de unt, pesmet, sare şi piper, 3 ouă fierte tari.
Mod de preparare:
Spălaţi bine organele interne şi lăsaţi-le 15 minute în apă cu oţet (trei părţi apă şi o parte oţet) cât să le acopere, pentru a scoate mirosul pregnant de miel. Fierbeţi organele de miel, ficatul şi pieptul de pui, timp de 30 de minute, apoi le răciţi şi le tăiaţi cuburi.
Între timp, pregătiţi verdeaţa, tăindu-pe toate, nu foarte mărunt! Peste toate acestea adăugaţi carnea şi organele, ouăle crude, făină, sare şi piper după gust şi amestecaţi.
Pregătiţi forma: ungeti tava cu unt şi presăraţi pesmet. În mod tradiţional drobul de miel se coace în prapur de miel.
În acest caz, folosiţi prapurul de porc, spălat bine. Astfel pregătit, îl puneţi în tavă, lăsând marginile în afară. Adăugaţi o parte din compoziţia de drob de miel, ouăle fierte tari, întregi sau jumătăţi, apoi acoperiţi cu restul de compoziţie şi prapurul. Introduceţi tava în cuptor până când drobul de miel prinde o crustă aurie (aproximativ 40 de minute).
Ingrediente:
2 morcovi mari, 3 cepe mijlocii, 1 păstârnac fiert (tăiat cuburi), 2 dovlecei, 1 ardei gras roşu, 1/2 ardei gras
galben, 100 g mazăre congelată, 100 g fasole verde congelată, 1 pungă mică de soia (texturată sau granule),
2 legături de mărar, 2 legături de pătrunjel, câte 1 legătură de lobodă, leurdă, ştevie, 10 ouă de prepeliţă
fierte (tari), sare, piper, ulei de măsline.
Mod de preparare:
Puneţi granulele de soia într-un vas cu apă caldă şi un praf de sare, până se înmoaie. Radeti morcovul pe partea mare a răzătoarei, tăiaţi ceapa mărunt, ardeiul gras în cubuleţe, iar dovleceii în cuburi moderate că mărime. Tăiaţi verdeaţa, nu foarte mărunt. Trageţi ceapa, ardeiul gras şi morcovul la tigaie, timp de 5 minute, în 2 linguri de ulei. Când au început să se pătrundă, adăugaţi dovlecelul, fără să îl căliţi.
Daţi deoparte amestecul şi lăsaţi-l la răcit. După ce s-a răcit, omogenizaţi cu soia, mazărea, păstârnacul pregătit în prealabil, fasolea şi verdeaţa. Tapetaţi forma dorită folosind hârtie de copt, turnaţi amestecul obţinut în care încorporaţi ouăle de prepeliţă fierte, ungeţi la suprafaţă cu un ou bătut şi introduceţi tava în cuptorul încălzit în prealabil la 170°C . Când este rumen-auriu, este gata. O salată de baby spanac cu căpşuni şi dressing de lime este ideală pentru a însoţi acest drob delicios.
Dacă preferi poţi să adaugi în această compoziţie şi câteva bucăţi de organe de miel fierte pentru a obţine un preparat mai uşor, dar potrivit pentru sărbătorile pascale.
Sursa: www.libertatea.ro