Proprietatile drojdiei de bere
Drojdia de bere are 17 vitamine, in special din grupa B, 14 minerale diferite, oligoelemente, aminoacizi si proteine. Aceste lucruri o recomanda drept un excelent supliment alimentar.
Exista doua tipuri de drojdie de bere: drojdie de bere activa sau vie,m care este cel mai des folosita si drojdia de bere inactiva, care isi pastreaza calitatile nutritive, dar nu mai are probiotioce. Drojdia inactiva se gaseste sub forma de fulgi sau pudra si poate fi introdusa in alimentatie sau sub forma de comprimate.
Drojdia de bere inactiva nu le este recomandata celor care sufera de tulburari intestinale, cum ar fi colita ulceroasa, caci risca sa agraveze inflamatia.
Drojdia de bere activa le este contraindicata persoanelor cu imunitate scazuta sau care fac chimioterapie. Ea trece prin bariera intestinala si poate fi la originea unor infectii.
Cum previi gripa cu drojdie de bere
Cand consumi drojdie de bere e ca si cum ai inghiti o armata de celule, pregatite sa te apere. Acestea ataca toxinele din organism si intaresc sistemul imunitar, gratie vitaminelor si oligoelementelor. Drojdia de bere intareste activitatea fagocitelor, celulele care capteaza microbii pentru a-i distruge.
Preventiv, in anotimpul rece, ia 2-3 lingurite de fulgi de drojdie pe zi, sau 2-3 grame de pudra de drojdie de bere.
Citeste continuarea pe curademiere.ro