Managerului proiectului „Drumul preşedintelui”, Elena Lotrean, a declarat, miercuri, că traseul include obiective emblematice ale Sibiului, iar denumirea este doar „o metaforă, un simbol care ne ajută să arătăm tot ce este frumos în Sibiu, într-un oraş care a dat preşedintele”.
Pentru o oră şi jumătate de mers pe urmele lui Klaus Iohannis, turiştii vor plăti 50 de lei. Pentru copiii sub 10 ani este gratuit, iar pensionarii, elevii şi studenţii au reducere de 50%, scrie oradesibiu.ro.
Traseul începe pe strada Papiu Ilarian, în faţa casei unde preşedintele Klaus Iohannis şi-a petrecut o parte a copilăriei. Apoi, se merge pe strada Cetăţii şi se ajunge la Sala Thalia. Mai departe, turiştii vor vedea strada Gheorghe Lazăr, după care Piaţa Mare şi Piaţa Mică. Urmează strada 9 Mai şi urcare spre Podul Minciunilor, cu oprire în Piaţa Huet.
„Aici se află două elemente definitorii pentru om – şcoala şi biserica. Aici ne oprim pentru a afla cum l-au definit şi inspirat pe preşedinte (Klaus Iohannis – n.r.) aceste instituţii. Traseul se încheie cu Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare şi, bineînţeles, cu clădirea Primăriei Sibiu„, a explicat managerul proiectului.
Aceasta a recunoscut că s-a consultat în alegerea obiectivelor turistice și cu soția președintelui, cu Carmen Iohannis.
Turiștii care urmează „Drumul Președintelui” pot afla lucruri interesante nu doar despre Klaus Iohannis, ci și despre Sibiu.
Cei care doresc să stea pe scaunul primarului Klaus Iohannis, nu o vor putea face și vor fi nevoiți să se mulțumească doar cu o vizită în sala de ședințe a Consiliului Local, unde Klaus Iohannis era prezent împreună cu consilierii.
Cei care doresc să își facă o rezervare la acest tur o pot face și pe Internet, accesând site-ul www.drumulpresedintelui.ro, unde există șansa de a câștiga un tur gratuit.
Organizatorii spun că traseul vrea să fie şi unui inspiraţional mai ales pentru tineri. „Scria preşedintele în cartea dânsului că îşi dorea să ajungă profesor la liceul lui, ceea ce a realizat. Este foarte important ca tinerii să aibă un scop în viaţă”, a mai spus Elena Lotrean.