DRUMURI INCHISE. UPDATE ora 16.00
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusă, ninsoare abundentă și zăpadă troienită, circulația rutieră a fost închisă pe DN 2C între localitățile Tovărășia – Slobozia, km 48+000 – km 79+000 și pe sectorul DN 2A între localitățile Malu – Giurgeni, km 16+720 – km 112+000.
Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile și restricțiile semnalate de Poliția Rutieră.
DRUMURI INCHISE, masura fara precedent anuntata de CNADNR
Măsurile pentru asigurarea controlată a traficului prevăd: monitorizarea permanentă a locului în care se află convoaiele; asigurarea permanentă a întreţinerii pe timp de iarnă cu utilajele specializate din dotare şi materiale antiderapante, pe traseul convoaielor; monitorizarea permanentă a condiţiilor meteo rutiere pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă pentru deplasarea convoaielor; asigurarea în cadrul DRDP a unei echipe de monitorizare a deplasării convoaielor în trafic controlat, care să cunoască în permanenţă locaţia, timpii de deplasare şi problemele tehnice şi logistice care pot interveni; comunicarea permanentă între agenţii Poliţiei Rutiere, ISCTR, ARR şi responsabilii CNADNR SA, pentru asigurarea coordonării convoaielor.
În cazul închiderii unor sectoare de drum, convoaiele vor fi adăpostite în locuri care să asigure siguranţa şi securitatea participanţilor la trafic. De asemenea, va fi asigurată permanenţa personalului care asigură securizarea accesului vehiculelor pe sectoarele închise.
Potrivit metodologiei de aplicare a managementului de trafic controlat, autovehiculele care vor însoţi convoaiele vor fi poziţionate astfel: în prima linie – vehiculele specializate pentru deszăpezire ale CNADNR, în linia a doua – autoturismul inscripţionat al Poliţiei Rutiere şi în spatele convoiului de vehicule – autoutilitara cu girofar galben a CNADNR.
DRUMURI INCHISE: Trasee pentru deplasarea controlată a traficului
Metodologia mai prevede deplasarea controlată a convoielor dinspre Bucureşti. Astfel, convoaiele se vor deplasa controlat dinspre Bucureşti spre şapte direcţii: Piteşti – pe A1, Lehliu – pe DN3, Ploieşti – pe DN1A, Urziceni – pe DN2, Olteniţa – pe DN4, Alexandria – pe DN6 şi Giurgiu – pe DN5.
Punctele de stocare a convoaielor sunt: A1 – kilometrul 13, Centura Bucureşti intersecţie cu A2, Mogoşoaia, Afumaţi, Popeşti Leordeni, Bragadiru, de la Centura Bucureşti către district Jilava.
CNADNR a stabilit şi localităţile în care se formează punctele de stocare, altele decât Bucureşti, respectiv: Piteşti, Lehliu, Ploieşti, Urziceni, Olteniţa, Alexandria, Giurgiu, Buzău, Râmnicu Sărat, Mizil, Feteşti, Constanţa, Slobozia, Hârşova, Brăila, Tulcea, Călăraşi, Focşani, Bârlad, Râmnicu Vâlcea şi Braşov.
DRUMURI INCHISE, UPDATE 14.30: Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că, începând cu ora 14:30, circulația rutieră este închisă pe rețeaua de drumuri naționale din județele Călărași, Brăila, Constanța și Tulcea. Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile și restricțiile semnalate de Poliția Rutieră. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zapadă şi viscol. Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanţii la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, paturi, săculeţ cu material antiderapant, alimente, apă, etc.).
DRUMURI INCHISE, DRUMURI BLOCATE. Circulaţia este întreruptă, miercuri, pe două autostrăzi şi pe mai multe drumuri naţionale, astfel:
DRUMURI INCHISE. Pe patru drumuri naționale sunt instituite restricții de tonaj :
DRUMURI INCHISE, DRUMURI BLOCATE: Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zapadă şi viscol. Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, este necesar ca participanţii la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, paturi, saculeţ cu material antiderapant, alimente, apă, etc.).
Participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale), cât şi de la Dispeceratele DRDP Bucureşti (021-318.66.97), DRDP Craiova (0251-408.700), DRDP Timisoara (0256-246.620).
Bucureştiul şi 14 judeţe, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.
De asemenea, judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.
Vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) şi Poliţiei Rutiere să nu ia absolut nicio decizie de închidere a vreunui drum fără acordul său, spunând că vrea ca drumurile să fie blocate doar dacă nu există altă soluţie.
„Intenţia mea este ca, dacă se va mai lua decizia de închidere a unui tronson de drum, ea să fie luată dacă şi numai dacă ajungem la concluzia fără dubii că acolo riscul este uriaş”, a spus Dragnea, la comandamentul de iarnă reunit, marţi seara, la Guvern. El a precizat că i-a convocat în biroul său pe reprezentanţii CNADNR pentru a stabili planul pentru miercuri.