Potrivit New York Post , DSK îi cere acesteia un milion de dolari, acuzând-o că „a dat forţelor de ordine declaraţii false, în cunoştinţă de cauză şi în mod intenţionat”, aducând astfel atingere reputaţiei sale în întreaga lume şi făcându-l să piardă „alte oportunităţi profesionale”.
În documentele trimise justiţiei, citate de cotidianul newyorkez, Dominique Strauss-Kahn aminteşte că era, la momentul faptelor, „considerat de către unii drept viitorul preşedinte francez”.
Recunoscând că a întreţinut un raport sexual „consmiţit”cu Nafissatou Diallo, el o acuză că, ulterior, aceasta a „pretins că a fost agresată sexual”. Dominique Strauss-Kahn aminteşte, în continuare, că a fost arestat, iar ulterior „supus unei percheziţii degradante şi umilitoare; fotografiat complet dezbrăcat; nevoit să furnizeze probe (biologice) pentru anchetă”, mai scrie New York Post.
Pe atunci favorit în sondaje în cursa pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat, în urmă cu un an, de către Nafissatou Diallo că a agresat-o sexual în apartamentul său de la hotelul Sofitel, în New York.
Dominique Strauss-Kahn, care respinge aceste acuzaţii, este ulterior plasat sub arest la domiciliu, în New York. El demisionează din funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI).
După ce este abandonată procedura penală, pe 23 august, procurorul având îndoieli asupra credibilităţii lui Nafissatou Diallo din cauza minciunilor repetate cu privire la anumite aspecte ale vieţii sale, Dominique Strauss-Kahn, la vremea respectivă în vârstă de 62 de ani, se întoarce în Franţa.
Plângerea în civil depusă de către Nafissatou Diallo se află, în schimb, pe rolul justiţiei americane, după ce judecătorul Douglas McKeon, de la un tribunal din Bronx, a refuzat să o claseze, pe 1 mai.
În plus, fostul director FMI este investigat la Lille, în nordul Franţei, pentru o formă agravantă de proxenetism în grup, şi se află plasat sub control judiciar în cazul Carlton.