Când magistraţii l-au întrebat dacă nu se gândeşte că a pus în funcţiune „un sistem de complezenţă în rândul anturajului său în scopul de a-şi satisface nevoile sexuale”, DSK a negat.
„Nu mi s-a părut niciodată că petrecerile sunt organizate special pentru mine”, le declara judecătorilor, la 26 aprilie, când a fost audiat în acest dosar, fostul director al FMI. „Nu, nu am avut niciodată sentimentul punerii în funcţiune a vreunei forme de organizare şi cu atât mai puţin că această organizaţie face apel la prostituţie”, a declarat DSK, citat de cotidianul francez Le Figaro.
Cu ocazia actualei curse prezidenţiale din Franţa, la care, dacă ar fi participat în calitate de candidat al socialiştilor, ar fi avut cele mai mari şanse de a-l învinge în alegeri pe actualul preşedinte Nicolas Sarkozy, DSK dă semne, în ciuda tuturor scandalurilor pe teme sexuale care au depăşit demult graniţele Franţei, că ar încerca să intre din nou pe scena politică.
De pildă, recent, cotidianului britanic The Guardian publica un fel de interviu pe care DSK îl dăduse unui jurnalist american, în care fostul director al FMI îşi acuză adversarii politici că au folosit cazul Sofitel din New York special pentru a-l împiedica pe el să candideze la preşedinţia Franţei.
Socialiştii lui Hollande i-au dat însă de înţeles că nu ar mai fi agreat de partid.l Prezenţa lui DSK, sâmbătă seara, la aniversarea deputatului socialist Julien Dray, i-a făcut pe unii invitaţi să părăsească sala după ce au aflat că DSK fusese invitat.