Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile fluctuante.
Citeşte şi Vrei să te răcoreşti? Vezi ce alimente să nu mănânci pe CANICULĂ
„Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere. Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie. Au fost atenţionate şi unităţile de primiri urgenţe pentru a asigura numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice acestei perioade”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis marţi AGERPRES.
Citeşte şi: România SE TOPEŞTE. Cum trebuie să îşi protejeze angajatorii ANGAJAŢII pe timp de CANICULĂ
Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.
Mai mult, în zonele afectate de inundaţii este important ca populaţia să respecte măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor, astfel încât să consume apă îmbuteliată, şi nu direct din fântână, să păstreze igiena corporală, dar şi pe cea a alimentelor, să nu atingă animalele moarte şi să anunţe autorităţile pentru manipularea acestora. La primele semne de boală să se prezinte la medic sau cea mai apropiată unitate sanitară, mai recomandă reprezentanţii ministerului.