„Rezultatele sunt gata, însă nu este emis buletinul de analiză. Toate rezultatele la probele examinate sunt corespunzătoare. (…) Până la urmă, nu putem noi să incriminăm producătorul. Contaminarea ar fi putut să fie realizată pe traseu. Nu avem niciun indiciu, niciun pericol în privința unității producătoare”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Vasile Chindriș, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.
Acesta a adăugat că s-au făcut controale și în 108 unități de alimentație publică din Sălaj și Cluj, însă nu s-au găsit în stoc produse lactate din lotul din care au consumat elevii din Pitești.
Vasile Chindriș a subliniat că la unitatea de catering din Argeș au fost constatate nereguli, ținând de manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, toți elevi ai Școlii I.L. Caragiale înscriși într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute la unitățile medicale din Pitești după ce au mâncat la cantina care deservește unitatea de învățământ, la o parte dintre pacienți fiind confirmată prezența adenovirusului.
În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Școala I. L. Caragiale din Pitești, internați cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la o cantină, au fost identificată prezența bacteriei E-coli și a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parțiale ale analizelor efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.