Pensionat la 45 ani, viitorul deputat PSD Dumitru Coarnă a izbucnit în direct când a fost întrebat de veniturile colosale de la stat

Pensionat la vârsta de 45 de ani din Poliţie, Dumitru Coarnă, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI, care va deschide lista PSD Călăraşi pentru Camera Deputaţilor, a făcut scandal, în direct la România TV. Coarnă a fost vizibil deranjat de faptul că i s-a cerut să explice care e realitatea veniturile sale şi a lansat o serie de jigniri la adresa jurnaliştilor.
Romania TV
23 oct. 2020, 12:58
Pensionat la 45 ani, viitorul deputat PSD Dumitru Coarnă a izbucnit în direct când a fost întrebat de veniturile colosale de la stat

Întrebat exact cât câştigă de la stat, Dumitru Coarnă a răbufnit: „Scrie în declaraţia de avere, e publică. Nu ştiţi să citiţi? 5.000 de lei este pensia, 10.000 este salariul. Nu am ascuns nimic, este totul la vedere. Din bugetul de stat iau o singură mie de euro, restul din privat. Ok? Să fiţi sănătoşi”.

„Eu de 10 ani sunt plătit din fonduri private. Sindicatul este instituţie de drept privat. Nu sunt pltătit din fonduri publice. Eu am salariul din privat, nu din bugetul public”, a mai spus Coarnă la România TV.

De-a lungul timpului, Dumitru Coarnă a criticat mai mulţi pensionaţi din MAI care au fost reangajaţi în minister şi au ajuns la venituri cumulate. În această situaţie a ajuns şi el. S-a pensionat la 45 de ani şi s-a reangajat, fiind salariat ca preşedinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

În declaraţia de avere din 2019, Coarnă a spus că are venituri anuale de 207.955 de lei, adică o medie lunară de 17.330 de lei (aprox. 3.600 de euro).

Pensia pe care o încasează este de 5.000 de lei. Având în vedere că pensia medie lunară este de 1.436 în România, putem spune că Dumitru Coarnă încasează patru pensii medii lunar.

Veniturile sale provin din trei surse:

-113.773 de lei ca lider sindical al polițiștilor (9.481 de lei pe lună);
-64.800 de lei din pensie (5.400 de lei pe lună);
-29.382 de lei ca membru în Comitetul Economic şi Social (CES) – calitate dobândită tot prin poziția de lider sindical (2.448 de lei pe lună).

De ce s-a pensionat la 45 de ani

Coarnă, în vârstă de 56 de ani acum, a invocat motive medicale atunci când a fost întrebat cum a fost posibil să iasă la pensie la doar 45 de ani şi să aibă un venit atât de mare.

„Eu m-am pensionat la 45 de ani pentru motive medicale. Nu am vrut eu, ci o comisie de medicină a Muncii a constatat. Mi-au spus: mă, băiatule, dacă vrei să mori, du-te la serviciu. Am ajuns la cancer. Nu am vrut să spun acest lucru. Nu doresc nimănui să aibă nici boala mea, nici pensia mea”, a spus Coarnă la Antena 3, în 2017.

Condiţia medicală nu l-a împiedicat, însă, să aibă numeroase intervenţii televizate şi să se implice cu fiecare ocazie în discuţii politice.

„M-am pensionat la 45 de ani și aveam 27 de ani de muncă efectiv. După care am venit la sindicat, contract individual de muncă – consilier juridic. După care oamenii m-au ales. Aici e o funcție de reprezentare, am fost ales prin vot direct, cu 80 la sută din sufragii”, spunea Coarnă.

Pe lângă pensie, Coarnă mai încasează, ca lider al Sindicatului Poliţiştilor, suma de 176.905 de lei anual. Mai exact, 14.700 de lei pe lună.

În anul 2017 mărturisea că e plătit cu 9.000 de lei, însă potrivit ultimei declaraţii de avere, se pare că salariul i-a crescut cu peste 5.000 de lei.

Coarnă vrea să fie deputat PSD

Acum, Dumitru Coarnă vrea să fie şi deputat. A fost votat, vineri, 16 octombrie, de organizația PSD Călărași pentru a deschide lista la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților.

Dumitru Coarnă a confirmat că va candida sub sigla PSD. „Da, confirm! Mai rămâne că decizia finală să fie aprobată de către conducere. Organizația de la PSD Călărași m-a nominalizat marți. Vineri am avut o discuție cu președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, care m-a și propus în Biroul Executiv Politic al PSD. Am depus dosarul pentru locul 1 la Camera Deputaților. Inițial, am înțeles că ei m-au votat pentru Senat. Dar am stabilit cu domnul președinte Vasile Iliuță, daca lucrurile se vor întâmpla așa, să merg la Camera Deputaților, dintr-un singur considerent: e Camera decizională pe legile organice”, a declarat el, potrivit Editia.eu.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Mirosul stresului influențează comportamentul câinilor, arată un studiu
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!