Dumitru Dragomir a dezvăluit secretel unui grătar perfect. Nea Mitică spune cu toată experiența sa de viață, că el nu a mai mâncat carne atât de gustoasă. În emisiunea Max Profețiile lui Mitică, jurnalistul Horia Ivanovici a dezvăluit de pont a primit de la acesta, chiar dacă nu voia să fie făcut public secretul.
„Mi-a dau un pont Nea Mitică, dar nu vrea să vorbească de el. Dar vi-l zic eu. Știți ce fac acum, da? Mă duc și caut peste tot în România cărbuni japonezi. Să fac grătarul. Mi-a zis: ‘Grătar cu cărbuni japonezi și i-ai spart pe toți acasă, când îi chemi’. Cică dă un gust la carne de nu mai vrei nimic”, spune jurnalistul Horia Ivanovici, potrivit Fanatik.ro
Citește și: Ce pensie primeşte de la stat Vica, soţia lui Dumitru Dragomir. „Nu cheltui nici 2.000 de euro pe lună!”
Dumitru Dragomir a confirmat, deși nu a vrut să dezvăluie unde a avut plăcerea să se înfrupte din carnea delicioasă.
„Așa e. Am fost și eu în toate restaurantele lumii. Nu am știut de asta. Vin cu sacii din Japonia, cu avionul”, a spus Nea Mitică, conform Fanatik.
Cărbunii japonezi sau Binchotan Bin Wari sunt cunoscuți în toată lumea pentru calitatea lor. Sunt realizați din stejar asiatic printr-un procedeu tradițional din orașul Tosa (prefectura Kochi) și sunt foarte denși. Numele de cărbune de lemn alb vine de la culoarea lor, albă, generată de felul în care sunt răciți rapid cu argilă, nisip și cenușă. De asemenea, culoarea e alb metalic și la interior, iar loviți generează un sunet cristalin.
Binchotan sunt cunoscuți în Japonia ca fiind cei mai buni cărbuni de mai bine de patru secole. În plus, ei nu produc fum sau mirosuri neplăcute, iar mâncarea făcută pe acest cărbune are aromă delicioasă. Mai mult, arderea lui durează mult mai mult decât cărbunele de grătar obișnuit.
Prepararea grătarului că cărbunele japonez este însă puțin mai complicată. În mod normal, se aprinde grătarul cu cărbune obișnuit, se lasă să ardă bine, să facă jar, apoi se pun câteva bucăți de cărbune japonez. Se lasă să se aprindă, iar apoi este scos cărbunele normal.
În schimb, cum arderea cărbunelui japonez este foarte lentă, iar bucățile sunt mari, ei pot fi refolosiți. Tot ce trebuie este ca, după ce carnea este preparat, să fie scoși din grătar, băgați câteva minute în apă, iar apoi lăsați să se usuce la soare.