Echipele care ar urma să fie înscrise în actuala ediţie a Ligii I sunt FC Rapid, retrogradată în eşalonul secund în urma unei decizii a TAS după două etape disputate, şi CSMS Iaşi, formaţie clasată pe locul 17 în sezonul trecut al primului eşalon.
„Am găsit soluţia pentru un campionat cu 20 de echipe. Claudiu Popa (n.r. – directorul departamentului competiţii) a găsit sistemul, ţintarul. Ar fi un campionat fără nicio pauză. În loc de 22 februarie, campionatul ar urma să înceapă în 1 februarie (n.r. – returul). Iar turul se va încheia în decembrie înainte de Crăciun, cu o etapă sau două în plus faţă de acum. Nu ştiu dacă vor fi 20 de echipe, asta numai Comitetul Executiv al FRF hotărăşte. Luni sau marţi va fi Comitetul Executiv, depinde de preşedintele federaţiei”, a afirmat Dragomir.
Oficialul LPF a evitat să se pronunţe în ceea ce priveşte şansele ca Liga I să se mărească la 20 de echipe după patru etape disputate, menţionând doar că instituţia pe care o conduce a găsit o rezolvare inclusiv în ceea ce priveşte banii din drepturile TV pe care ar urma să îi încaseze cele două formaţii, FC Rapid şi CSMS Iaşi.
„Totul depinde de preşedintele federaţiei şi de Comitetul Executiv. Dacă se va aproba cu 20 de echipe, îi vom da drumul cu 20 pentru că nu deranjează pe nimeni. Varianta financiară am găsit-o, CSMS Iaşi va lua din banii Rapidului suma care revine unei echipe promovate, iar Rapid rămâne cu diferenţa de bani. Ne-am gândit la toate. Bine că am găsit variante. Claudiu Popa lucrează de 24 de ore, nici n-a fost acasă, lucrează aici, cu restul de la Ligă”, a adăugat preşedintele.
El a precizat că propunerea de mărire a numărului de echipe poate veni şi de la LPF dacă Rapid şi CSMS Iaşi vor face solicitare scrisă.
„Dacă echipele respective cer, atunci LPF este obligată să meargă cu această propunere în Comitetul Executiv. Iar dacă cel care conduce Comitetul Executiv o supune la vot, bine, dacă nu, rămâne cum a fost. Orice aprobare a Comitetului Executiv este o legalitate”, a explicat oficialul.
Dumitru Dragomir susţine că acceptarea formaţiei Universitatea Craiova în Liga I în acest sezon nu este posibilă, pentru că FRF trebuie să respecte hotărârea judecătorească.
„Craiova nu poate în Liga I. Suntem obligaţi de hotărârea judecătorească să introducem Craiova la stadiul în care a ieşit. Adică în Divizia B, unde a căzut natural”, a mai spus Dumitru Dragomir.
TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, la 5 august, de Comitetul de Urgenţă al FRF.
În urma ameninţărilor oficialilor FC Rapid că dau în judecată FRF şi în urma protestului suporterilor giuleşteni care au intrat în greva foamei, preşedintele federaţiei, Mircea Sandu, a afirmat că singura modalitate ca formaţia giuleşteană să revină în primul eşalon este modificarea numărului de echipe în Liga I de la 18 la 20. El a explicat că în cazul în care FC Rapid şi CSMS Iaşi vor face cerere de înscriere, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal poate lua în discuţie schimbarea sistemului competiţional, chiar dacă s-au disputat deja trei etape din Liga I.