„S-a făcut dreptate, n-am avut nicio vină. Judecătorii au studiat atât de bine dosarul încât cred că au învățat mai bine ca mine și Mircea Sandu statutele și regulamentele din fotbal. Dar da, recunosc, mi-a fost teamă că mă duc la pușcărie nevinovat. Câți nu s-au dus la pușcărie nevinovați? Iar cui nu îi e teamă înseamnă că e animal, nu e om. Iar mie mi-a fost. Dar uite că în țara asta ușor-ușor lucrurile se îndreaptă. Adevărul a ieșit la iveală„, a spus Dragomir pentru Agerpres.
Dragomir a adăugat că nu își face griji în ceea ce privește o continuare în civil a acestui proces. „S-a mai dus Mititelu în civil, a ajuns până la Înalta Curte și nu i s-a dat nimic (n.r.—Adrian Mititelu a atacat hotărârea Comitetului Executiv al FRF privind dezafilierea Universității Craiova la ÎCCJ). Dacă penalul nu a dat nimic, a dat achitare, cum să dea civilul o sentință invers? Așa că nu îmi fac griji„, a precizat Dumitru Dragomir.
Curtea de Apel București a decis definitiv, joi, achitarea fostului președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu și a fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Cei doi au fost achitați pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere și sustragerea de sub sechestru.
De asemenea, instanța a dispus achitarea și a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și a Federației Române de Fotbal (FRF).
Instanța a lăsat nesoluționată latura civilă a dosarului, SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA având posibilitatea să deschidă un proces în instanțele civile. În acest sens, judecătorii au menținut sechestrul pus pe bunurile lui Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, dar și ale LPF și FRF.
Prin această decizie, CAB a desființat practic decizia tribunalului prin care Mircea Sandu și Dumitru Dragomir trebuiau să plătească în solidar cu LPF și FRF suma de 240 milioane de euro către clubul Universitatea Craiova.
Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimiși în judecată în iunie 2013 pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată; folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și sustragere de sub sechestru.