DUMITRU DRAGOMIR nu se afla la prima experienta legata de incarcerare. Imediat dupa 1990, mai precis in data de 5 ianuarie, DUMITRU DRAGOMIR a fost arestat fiind invinuit de abuz in serviciu contra intereselor obstesti.
„M-au ţinut şapte luni şi jumătate în puşcărie. M-au băgat într-o celulă fără geamuri, era gheaţa de două palme în interior. Noroc că m-am acoperit cu saltelele, le-am folosit ca pătură. M-am gândit la sinucidere, însă nu am putut să o fac pentru că aveam o familie. Dacă eram singur, o făceam. Mă gândisem şi cum!”, a declarat DUMITRU DRAGOMIR pentru presa premii.
DUMITRU DRAGOMIR va fi cercetat în libertate în dosarul drepturilor TV. Judecătorii au respins cererea de arestare a fostului preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost arestaţi preventiv, au decis, marţi dimineaţă, judecătorii Tribunalului Bucureşti.
Dumitru Dragomir este acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. Dumitru Dragomir riscă 16 ani de închisoare după noul Cod Penal, dar pedeapsa va fi înjumătăţită pentru că fostul şef LPF are peste 60 de ani.
Dragomir, Corbu şi Arhire au fost aduşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă în jurul orei 00.15, fiind audiaţi timp de peste cinci ore.
La ieşirea din tribunal, Dragomir a declarat: „Am avut încredere în justiţia din România şi uite că s-a făcut dreptate. I am very strong (Sunt foarte puternic, n.r.)”.
„Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile ca in perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal si reprezentantii societatii castigatoare. De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca suma de bani a fost spalata printr-un circuit fictiv in care sunt implicate mai multe societati comerciale”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Poliţiştii şi procurorii au efectuat, luni dimineaţă, percheziţii la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal şi la domiciliul lui Dumitru Dragomir. Aceştia au căutat documente în sprijinirea acuzaţiilor de delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală în dosarul legat de drepturile TV ale Ligii I.
Dumitru Dragomir ar fi intermediat printr-o firmă a unui apropiat găsirea unui cumpărător al drepturilor TV pentru meciurile din Liga I în perioada 2011-2013. În dosar este implicat şi omul de afaceri Mihai Corbu, proprietarul firmei respective.
Anchetatorii cercetează modul în care s-au vândut drepturile de televizare din Liga I pentru perioada 2011-2014. Potrivit unor surse, 2,25 milioane de euro din suma tranzacţionată au mers către firma intermediară Capital Propreties, deţinută de Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tătaru, prieten cu Zoltan Teszari, seful RCS-RDS.
Dumitru Dragomir a fost audiat, tot luni, timp de două ore la sediul Poliţiei Capitalei.