Curtea de Apel Bucureşti judecă, judecă, marţi, contestaţia Parchetului la decizia instanţei inferioare ca Dumitru Dragomir să fie cercetat în libertate sub control judiciar în dosarul vânzării de către Liga Profesionistă de Fotbal a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal.
„Nu ştiu ce se va întâmpla. Mă duc acasă şi aştept verdictul. Nu am nicio temere ca să fie foarte clar, mă ştiu nevinovat. (…) Sunt nevinovat 100%”, a spus Dragomir la venirea la Curtea de Apel.
Dumitru Dragomir a susţinut că a avut mandat să vândă drepturile de televiziune şi a realizat o licitaţie.
„Unde este paguba. Eu am făcut licitaţie publică. De ce nu s-au cumpărat la licitaţie publică toate şi s-au cumpărat numai trei pachete? Acolo este întrebarea. (…) Eu ar trebui să fiu felicitat că am adus, în loc de 37 milioane cât mi-au dat toate cluburile în scris, 57 de milioane. Nu sunt eu în filmul acesta. Nu sunt eu cu comisioanele. Poate luam comision dacă aduceam eu pe cineva. Eu puteam să iau comision legal, dar nu am putut să-i conving pe RCS-RDS”, a spus fostul şef LPF.
Dumitru Dragomir a explicat că atunci când se depune plicul cu oferte se vine în faţa unei comisii, nu cu intermediarii.
pe 8 aprilie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins propunerea procurorilor de la Parchetul Capitalei de arestare preventivă a fostului preşedinte al LPF Dumitru Dragomir. În schimb, instanţa a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a oamenilor de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire.
Cei trei au fost reţinuţi anterior de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013 patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3 milioane euro prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare.
De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale.
Săptămâna trecută, poliţiştii Capitalei au efectuat 11 percheziţii, la sediul LPF şi la locuinţa lui Dumitru Dragomir, şapte persoane fiind ridicare şi duse la audieri.