Dumitru Dumbravă rupe tăcerea în scandalul generalilor penali: „Nu am comis nicio faptă ilegală sau imorală. Nu mi-e frică de nimic”

Dezvăluirile continuă în cazul binomului Coldea-Dumbravă. De această dată, Dumitru Dumbravă rupe tăcerea și spune ce legături are cu denunțătorii săi.
Alina Costache
24 iun. 2024, 09:38
Dumitru Dumbravă rupe tăcerea în scandalul generalilor penali: „Nu am comis nicio faptă ilegală sau imorală. Nu mi-e frică de nimic”
Dumitru Dumbravă rupe tăcerea în scandalul generalilor penali: „Nu am comis nicio faptă ilegală sau imorală. Nu mi-e frică de nimic”

Se strânge lațul în jurul lui Florian Coldea și lui Dumitru Dumbravă. Cei doi merg întruna să dea declarații, iar denunțurile nu contenesc la adresa lor. Acum, fostul general SRI susține că nu se teme de nimeni și de nimic și că nu a comis nicio faptă pentru care ar trebui să fie pedepsit.

Citește și: Dorin Cocoș, fostul soţ al Elenei Udrea, mărturii despre rețeaua generalilor Coldea-Dumbravă-Cocoru: „M-am dus cu sufletul deschis, sunt oamenii președintelui, dânsul îi numise. Le spuneam anumite lucruri care se întâmplau în piață”

Dumitru Dumbravă rupe tăcerea în scandalul generalilor penali

În urma denunțului făcut de afaceristul Cătălin Hideg, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost citați la DNA pentru a da explicații în dosarul de corupție formulat pe numele lor. Cei doi nu au oferit prea multe detalii, însă denunțurile continuă la adresa lor.

„Niciodată nu am făcut presiuni pe un judecător sau procuror. Dacă vreun magistrat s-a simțit lezat, îl rog să meargă să denunțe. Nu mi-e frică de nimic. Eu nu am încheiat contracte de consultanță cu nimeni. Nu i-am promis domnului Hideg lucruri care sunt împotriva legii. Nu am comis nicio faptă imorală. Nu m-am întâlnit niciodată cu afaceristul chinez”, a declarat Dumitru Dumbravă în fața secției 11 de Poliție din București, unde a venit să dea cu subsemnatul în contextul controlului judiciar sub care se află.

Cea mai recentă acuzație este că binomul Coldea-Dumbravă ar fi cerut o sumă colosală de bani pentru a-l scăpa de problemele cu legea pe primarul din Rovinari. Robert Filip a fost trimis în judecată pntru fraudă cu fonduri europene din programul pentru delta Dunării în 2022, fiind vorba despre circa 3 milioane de euro. Alături de el au fost vizați și socrul, dar și un alt afacerist din zonă.

Pentru a scăpa de problemele din justiție, primarul ar fi apelat la gruparea Coldea – Dumbravă, care i-ar fi cerut suma de 750.000 de euro. Robert Filip ar fi plătit doar o parte din sumă, în jur de 200.000 de euro, printr-un contract pe care gruparea a cerut ulterior să fie reziliat. Acești bani ar fi fost trimiși doar pentru studierea dosarului, iar plata ar fi fost făcută din conturile mamei primarului. O parte ar fi ajuns la firma lui Coldea prin virament de la generalul SRI Dumitru Dumbravă.

Citește și: Avocata judecătorului Stan Mustață face acuzații grave, în plin scandal Coldea-Dumbravă: „La autopsie s-a găsit otravă în stomac”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Încep lucrările de modernizare la un obiectiv important al României. Hidroelectrica a făcut anunțul
Capital.ro
NOUL Cod Rutier. Îți pierzi permisul auto. În 3 ZILE trebuie să-l predai
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Nu ai voie să tai acest copac! Interzis prin lege pentru românii care au casă la curte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Furtună devastatoare în Maramureș: zeci de copaci doborâți și acoperișuri smulse de vânt
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?