Geologul italian Luigi Piccardi s-a alăturat căutătorilor monstrului din Scoţia, dar a venit cu o opinie proprie care uimeşte prin ingeniozitatea sa. Astfel, potrivit Daily Mail, omul de ştiinţă consideră că apariţiile creaturii sunt strâns legate de activitatea seismică din zonă, mai ales că există o falie deosebit de activă chiar sub lacul Loch.
Citeşte şi Monstrul din Loch Ness sau iluzie optică? Vezi imaginea care îi pune pe gânduri pe cercetători
Din cauza forţelor geologice, la suprafaţa lacului ies bule de aer, care, într-o seară înceţoşată, pot crea iluzia unui monstru marin.
Opinia populară este împărţită între cei care cred că un plesiozaur trăieşte în faimosul lac din Scoţia, în timp ce mulţi îl consideră doar o farsă modernă. Piccardi a ajuns la această concluzie după ce a descoperit că multe dintre mărturiile celor care spun că l-au văzut vorbesc şi despre mişcări ale pământului în timpul acestor apariţii.
„Există numeroase efecte pe suprafaţa apei care pot fi legate de activitatea seismică a zonei. Cred că este o descripţie evidentă a ceea ce s-a întâmplat cu activitatea crescută a faliei. În realitate, oamenii au văzut efectul cutremurelor pe suprafaţa apei„, a povestit bărbatul unui ziar italian.
Citeşte şi Mitul MONSTRULUI din Loch Ness continuă. Vezi imaginile INCREDIBILE surprinse de un grup de studenţi
Potrivit legendei scrise în anul 690 după Hristos, un discipol a fost atacat de monstrul din lac, în timp ce îl traversa într-o barcă şi a fost salvat atunci când a cerut protecţia lui Dumnezeu. În teorie, el este doar un dinozaur care a reuşit să supravieţuiască în apele adânci din zonă. Cu toate acestea, cercetătorul crede că faimoasele apariţii din anii 1930 sunt legate de cutremurele din perioada respectivă.