Local, la munte ninge, în Transilvania și Moldova predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea pe arii restrânse cad ploi și lapovite și se mențin condițiile de polei. Vântul este mai intens, îndeosebi în est și sud-est, unde atinge viteze de până la 50…60 km/h și chiar 70…80 km/h la munte, unde viscolește ninsoarea.
În București, luni, cerul este destul de înnnorat, dar trecător, mai ales după-amiază, își fac loc și câteva raze de soare. Dimineață este posibil să plouă puțin sau să cadă lapoviță. La începutul zilei și vântul este mai îndrăzneț. Maximă termică este de 7…8 grade, valoare, totuși, normală pentru această perioadă.
Marţi, vremea începe să semene cu ceea ce ne dorim cu toții. Soarele ține din nou agenda zilei, cu toate că în nordul și în centrul țării vor mai fi câțiva nori, ce doar izolat scutură precipitații slabe, mixte. Vântul mai are putere doar la munte, iar în orele dimineții, în zonele joase din vestul țării, odată cu creșterea presiunii atmosferice apăr condițiile de ceată. Valorile termice se încadrează în limitele normale ale perioadei și se vor situa între 3 și 11 grade.
Marţi, în București, vremea e plăcută, atât din punct de vedere termic cât și în ceea ce privește aspectul. Va fi soare, vântul adie ușor, iar temometrele vor indica amiază 9…10 grade, o vreme de primăvară în adevăratul sens al cuvântului.
Miercuri, soarele împarte cerul cu norii și pe arii restrânse în nordul, centrul și estul țării și doar cu totul izolat în rest, vor fi precipitații mixte, slabe și de scurtă durată. Vântul prinde putere în regiunile estice, dar și la munte. La amiză, se vor înregistra valori termice destul de generoase. Temperaturile maxime pleacă de la 4 grade în zonele depresionare și ajung până la 14 grade în Oltenia.
Spre mijlocul săptămânii, în capitală, terometrele mai câștigă câteva grade, astfel că maximă termică va ajunge la 11-12 grade, puțin mai mult chiar decât ar trebui să înregistram în această perioadă. Soarele va fi parțial acoperit de nori, iar vântul nu pune probleme.